Nogomet

Nominacije NS/FS BiH za UEFA Grassroots nagrade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nominacije NS/FS BiH za UEFA Grassroots nagrade -Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ove godine konkuriše za UEFA Grassroots nagrade u tri kategorije, za najboljeg Grassroots lidera, najbolji Grassroots projekat i najbolji Grassroots klub.

Za najboljeg lidera nominovan je Omer Nurkić, osnivač Akademije Atletico 1919 iz Orašja koji okuplja preko 100 djevojčica i dječaka uzrasta od 7 do 15 godina ne samo iz Orašja, već i iz Domaljevca, Odžaka, Šamca, Brčkog, Gradačca. Osnovni cilj akademije je da djecu kroz treninge učini srećnijim, te da ih usmjeri na način da budu dobri sportisti i dobri ljudi. Polaznici ove škole ne plaćaju članarinu, a pored treninga jednom sedmično prisustvuju časovima informatike i engleskog jezika.

Nosilac nominacije za najbolji Grassroots projekat je ŽFK Radnik Bumerang iz Bijeljine koji sarađuje sa Udruženjem građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“. Trenerice bijeljinskog kluba volonterski rade sa najmlađim polaznicima ovog udruženja koje ima za cilj inkluziju isključenih i marginalizovanih grupa u društvo.

Za najbolji Grassroots klub nominovana je Škola fudbala Sporting iz Zenice koja je za manje od godinu dana postojanja već okupila preko 150 djevojčica i dječaka sa kojim rade licencirani treneri. Ovaj klub se razlikuje od drugih jer jedan dan sedmično posvećuje radu na volonterskoj bazi sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju, s ciljem da pruži toj djeci priliku da igra fudbal/nogomet.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno