Nogomet

NK Čelik Zenica – Koliko nisko je spremna ići Gradska uprava?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javnost već mjesecima svjedoči neprijateljskom odnosu Gradske uprave Grada Zenica prema jednom od preostalih simbola našega grada zbog čega su navijači Čelika i organizovali masovne proteste koji su se održali u subotu 19.06.2021.

Kršenjem potpisanog sporazuma Gradska uprava je do sada protuzakonito zadržala 92.549,00 KM koje pripadaju našem klubu, zbog čega je rukovodstvo NK Čelik Zenica bilo primorano i podići tužbu protiv Grada Zenica.

Pored navedenog, svjedočili smo i kršenju još jednog ugovora između Grada Zenica i NK Čelik Zenica kroz propali pokušaj iznajmljivanja stadiona Bilino polje FK Mladost Doboj Kakanj bez neophodne saglasnosti NK Čelik Zenica.

Takvim odnosom aktuelna Gradska uprava je od našega grada napravila grad slučaj o čemu priča cijeli region i s nevjericom posmatra “šta se dešava u Zenici”.

Kršenje dva obavezujuća dokumenta od strane Grada Zenica je praćeno konstantnim omalovažavanjem našeg kluba i njegovih navijača od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića kroz najave jednostranih raskida ugovora, nazivanje rukovodstva i navijača Čelika “huliganima”, izmjene odluka Gradskog vijeća, vrijeđanje inteligencije građana Zenice kroz iznošenje “razloga” za nepoštivanje sporazuma, konstantno spinovanje, bježanje od odgovornosti za angažman Aydina Olguna u klubu, izjave da iza našega rada stoje politički motivi, šutnju na poruke s masovnih protesta koji su se održali upravo zbog njegovog odnosa prema jednom on najvažnijih simbola grada kojim on upravlja.

Kada se pomisli da je odnos Grada Zenica prema Čeliku dodakao samo moralno i političko dno – stigne demant u vidu slanja prekršajnog naloga u iznosu 500 KM od strane Komunalne inspekcije Grada Zenica zbog lijepljenja plakata na površinama koje nisu predviđeni za to.

Zahvaljujemo se brojnim navijačima koji su ponudili da plate ovu kaznu, ali za to nema potrebe jer će i ovaj predmet završiti na Sudu kojeg će klub dobiti, baš kao i onaj za kršenje Sporazuma.

Ostaje samo pitanje može li jadnije od ovoga?!

Izvor: NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno