Nogomet

NK Čelik pred derbi sa Širokim

NK Čelik pred derbi sa Širokim
NK Čelik pred derbi sa Širokim
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik pred derbi sa Širokim- U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je jedna od derbi utakmica 5.kola prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Široki Brijeg iz istoimenog grada. Ova utakmica na programu je u subotu u 19 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Prisutnim novinarima obratili su se Izudin Kamberović i Nijaz Hrustanović, pomoćni treneri u stručnom štabu NK Čelik, te Haris Hećo nogometaš Čelika. Moderator na pressu bila je PR NK Čelik Melisa Ahmetspahić.

Trener Kamberović ističe slab pristup prema igri u zadnjem porazu na gostovanju kod Olimpica, te je potrebno izvršiti neke promjene u ekipi i promjeniti pristup prema igri i dresu Čelika. Nagovještava promjenu na desnom boku i još neke rotacije u ekipi da bi se pokušala pobjediti dobra ekipa kakav je Široki Brijeg i donekle se iskupiti za slabu igru i visok poraz od Olimpica. Za ekipu Širokog kaže da je dobra ekipa i da je godinama među 3-4 ekipe u BiH. Treba trenirati i dobijati snagu, a ne tražiti alibije za poraze i slabu igru.

Očekuje tešku utakmicu, nada se dobroj igri i zalaganju, pa bi dobar rezultat vratio mir u ekipu.

-Za ovu utakmicu, ponovo, ne možemo računati na Jusića, Salčinović se priključio treninzima, ali je još pod upitnikom za sutrašnji nastup, kaže trener Kamberović.

Na pressu je konstatovano da je Čelik je do sada primio devet golova i mnogi su kritikovali golmana Semira Bukvića, što je bio jedan od razloga zašto je trener golmana Nijaz Hrustanović pozvan na današnju press konferenciju. U vezi napred konstatovanog on je izjavio:
-Ne znam kako ko vidi, mi prvo imamo mladog golmana i doveli smo sada Ružića. Semir Bukvić je branio solidno, normalno je da ima i grešaka i da se dešavaju greške. Primili smo devet golova, normalno je da će golman pogriješiti. Bukvić je mlad golman i mislim da će napredovati, sada ima konkurenciju u vidu Ružića, tako da ćemo sigurno vremenom kako vrijeme ide biti sve bolji. Evidentno je da smo se skupljali pred početak prvenstva, tako da se nije ni očekivalo da ostvarimo neki ekstra rezultat i igru, ali mislim da će vremenom doći sve na svoje mjesto- kazao je Hrustanović.

Jedan od najstandardnijih igrača Čelika u prva 4 kola, Haris Hećo, ističe da ih je sustigao umor poslije derbija protiv Sarajeva, što je, po njemu, jedan od uzroka poraza protiv Olimpica. Nije bilo svježine i snage kod nogometaša Čelika, što se vidjelo tokom utakmice.

– Protiv Širokog Brijega moramo odigrati puno bolje. Oni će nas, sigurno, napasti i ići na pobjedu nakon što su i oni loše startovali u ovom prvenstvu ( u 4 kola nemaju pobjedu, nego 3 remija i 1 poraz, nap.a.). Mi igramo na svom terenu i dat ćemo sve od sebe da nam niko više ne odnosi bodove sa našeg Bilinog polja – zaključuje veznjak Čelika, Haris Hećo.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Široki Brijeg na rasporedu je u subotu 13.avgusta 2016.godine u 19 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.
Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK Široki Brijeg:

NK ČELIK – NK ŠIROKI BRIJEG Zenica, 13.08.2016. Arena Sport 19:00
Sudija Grbić Zoran Prijedor
DELEGAT A-1 Baković Haris Sarajevo
Martinović Lazar – Čapljina A-2 Perić Marko Mostar
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Bjelica Vladimir Ist.Sarajevo
Kulović Sead – Sarajevo 5 Obradović Darko Stolac
BEZBJEDNOST 6 Mujić Elvis Banovići

E. Imamović

unnamed (1)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno