Nogomet

NK Čelik: Povratak Dženana Smajića na zeleni teren!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dženane, prije svega pozdrav!

Pozdrav i Vama te hvala na pozivu. Naravno pozdrav i svim navijačima i simpatizerima našeg najdražeg kluba, Čelika!

Ekipa je na zasluženom odmoru. Sigurni smo da s velikim uzbuđenjem očekuješ početak zimskih priprema i nove polusezone?

Kao što ste i sami rekli, ekipa je na itekako zasluženom odmoru. U ovoj polusezoni igrali su veoma dobro na oba fronta, kako u ligi tako i u Kupu. Po samim rezultatima, a svima znamo kakvi su bili, naravno da su zaslužili jedan kvalitetan odmor. Što se tiče mene i moje želje za početkom zimskih prirpema i nove sezone, teško je pronaći način da objasnim riječima koliko priželjkujem da konačno ostavim sve teške momente iza sebe koje sam prošao u ovoj godini i da konačno mogu pomoći ekipi u ostvarenju cilja, a to je “Pohod na rang više”.

U februaru si zadobio tešku povredu koljena, nakon čega si se operisao i evo uspješno oporavio od iste. Kako je bilo ovaj duži period odustvovati sa zelenog terena i ekipu gledati s tribina?

Da, tako je, povredu sam zadobio u februaru na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv OFK Beograd. Šta da vam kažem… od same potvrde informacije da je došlo do jedne od težih povreda koljena, automatski su mi prolazile neke od najgorih misli kroz glavu. Da li je to kraj? Da li ću ikada opet zaigrati? Kako bez najdraže stvari izdržati minimalno 8-9 mjeseci? Kao što ste spomenuli povreda je sanirana i uspješno sam se oporavio, tako da po ko zna koji put čelično srce je pobijedilo. Odsustvovati ovoliko dugo sa zelenog terena nije bilo lako. Kada od malih nogu radite “tu” jednu stvar svaki dan i onda dođe trenutak kada vam doktor i fizioterapeut kaže da duži vremenski period nećete se moći baviti tim, ne bude nikome lako. Međutim, prebrodilo se i to, sada sam ponovo tu! Podrška ekipi s tribine nije uopše dolazila u pitanje. Pratio sam utakmice od dana kada sam mogao hodati uz pomoć štaka pa sve dok povrede nije bila sanirana. Uvijek sam uz ekipu, kako na terenu dok se nije desila povreda, tako i na tribini na kojoj sam bio primoran biti zbog povrede. Nadam se da sam bio dobra podrška s tribine ali došlo je vrijeme da pomognem ekipi na terenu kao što je nekada bilo!

Da li si zadovoljan igrom svojim saigrača ove sezone?

Itekako. Svaku utakmicu sam pratio kao što sam spomenuo u prethodnom pitanju, te vidljivo je da je ekipa pokazala karakter i borbenost, a uz to dolaze i rezultati.

Ko je bio tvoja najveća podrška u procesu oporavka?

Naravno, kao i kod svih, najveća podrška je bila moja porodica bez koje ovaj oporavak ne bi bio uspješan. Davali su podršku kada mi je bilo najteže i bili tu uz mene. Također, ne želim nikoga da izdvajam, ali moram spomenuti našeg kapitena Aladina Isakovića koji je za mene bio tu u svakom momentu i svaki dan.

Konkurencija u ekipi je trenutno velika, kako gledaš na to?

Nema se tu puno šta reći. Svaki profesionalac i normalan sportista, željan napretka, ne smije i ne treba da to gledao kao nešto loše. Za mene je to jedan vid dodatnog vjetra u leđa da konstantno treba davati svoj maksimum i na treninzima, van treninga, a i na utakmicama pokazati sav trud i rad. Dobra konkurencija je samo pozitivna stvar.

Da li već u pripremnim utakmicama možemo očekivati tvoj prvi nastup nakon povrede?

Moj cilj je da se prije svega fizički spremim što bolje i da pripreme proteku bez ikakvih problema i povreda. Što se tiče mog prvog nastupa, naravno želja je nastupiti u toku pripremnog perioda i nakon toliko duge pauze, te se nadam da će se to i desiti uz kvalitetno odrađene pripreme i cijeli trenažni proces kojeg nametne stručni štab.

Poruka za navijače Čelika?

Šlag na tortu. Kako pričati o svemu ovome a ne spomenuti najbolje navijače na svijetu. Njima se želim zahvaliti na ogromnoj podršci tokom oporavka. Poruka za njih, za koju se nadam da će ispoštovati, kao i sve što su do sada ispoštovali što se tiče voljenog Čelika, a to je da Klub treba svakog pojedinca, svakog navijača i mi vas trebamo kao naš 12. igrač, kao što je do sada bio slučaj. Budite uz nas da zajedno ispunimo nama jako bitan cilj, a to je #PohodNaRangViše.

Za sami kraj pozivam sve navijače i simpatizere Kluba da se u narednoj 2023. godini učlane u naš klub i tako konkretnim djelom pomognu klubu u oporavku i stabilizaciji!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno