Nogomet

NK Čelik: Općinski sud odbio tužbeni zahtjev protiv Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je Općinski sud u Zenici donio nepravomoćnu presudu po kojoj odbija tužbeni zahtjev NK Čelik Zenica u predmetu protiv Grada Zenica zbog kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji potpisanog 12.11.2020.

Podsjećamo, Grad Zenica ne izvršava obavezu u smislu prebacivanja sredstava prikupljenih od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje zbog čega je NK Čelik i podnio ovu tužbu.

Nepravomoćna presuda koju potpisuje sudinica Marina Šapina se zasniva na tome da je odredba sporazuma po kojoj je Grad Zenica dužan izvršavati prijenos finansijskih sredstava ništavna, tj. nema pravno dejstvo jer nije u skladu sa Zakonom o budžetima FBiH po kojem se svi prihodi i rashodi u budžetu iskazuju po bruto načelu, dok iznos od zakupa poslovnih prostora u stadionu Bilino polje nije predviđen budžetom Grada Zenica. Obrazloženjem u kojem je gotovo potpuno izignorisan nalaz sudskog vještaka se navodi da Sud smatra ovu odredbu ništavnom, međutim to ne potvrđuje ništavnost samog Sporazuma.

Ovakvo tumačenje od strane sudije Šapine smatramo blago rečeno nestručnim, površnim i blagonaklonim prema Gradskoj upravi odnosno prema jednom čovjeku, te najavljujemo nastavak pravne bitke kroz podnošenje žalbe Kantonalnom sudu o čemu ćemo blagovremeno izvijestiti javnost.

Nepravomoćnu presudu Općinskog suda i obrazloženje sudije Marine Šapine možete pogledati OVDJE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno