Nogomet Zenica

FOTO: Posjeta vrtića, predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola stadionu Bilino polje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjeta vrtića, predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola stadionu Bilino polje.

Nogometni klub Čelik je u prethodnih nekoliko mjeseci krenuo u projekat posjete vrtića, predškolskih ustanova, osnovih i srednjih škola stadionu Bilino polje. Mnoge ustanove su se samoinicijativno javljale s upitom za posjetu stadionu, te je klub vidio potencijal u tome i shodno raspoloživim sredstvima otvorio svoja vrata svim školama u Bosni i Hercegovini, a i drugim državama. Klub je ovog ljeta skoro svakodnevno otvarao svoja vrata raznim školama i vrtićima širom Bosne i Hercegovine, a i škola iz drugih država koje se u prolazu ili ciljano nađu u našem gradu.

Tokom svih posjeta shvatili smo da Čelik živi u cijeloj Bosni i Hercegovini. Nije postojao barem jedan dječak ili djevojčica iz svih gradova ove države koji/a nije navijao/la za Čelik. U Zenici priča je drugačija. Dječaci i djevojčice koji noć prije dolaska na stadion provedu nenaspavani od uzbuđenja. U krevet odlaze u dresu Čelika ili sa šalom oko vrata, a neki i uz navijačke pjesme odlaze na spavanje da bi sutra rano s velikom radošću posjetili stadion Bilino polje i svoj Čelik.

Svaku posjetu bilo kojeg uzrasta smo dočekali širokih ruku. Za svaku posjetu imali smo i vodiča koji je u sat vremena pričao o historiji Čelika, stadiona, igrača, trenera, trofeja, te istovremeno zajedno s polaznicima prolazio kroz sve prostorije stadiona. Ovo ne bismo govorili da nismo osjetili ljubav svih dječaka i djevojčica prema klubu koji je za mnoge bio ugašen. Ti dječaci i djevojčice su glasno, bez da su i znali da to i rade, govorili da Čelik živi i da nikad nije bio ugašen. Oni su s velikim aplauzom, osmijehom na licima i neprestajnim pogledima, dočekali Selima Žunu i Eldara Sivca ove sedmice, koji su bili gosti na različitim posjetama.

Ti dječaci i djevojčice prepričavaju pobjedu protiv FK Sarajevo, velika većina njih je dolazila i na utakmice protiv Bosne iz Visokog, Rudara iz Breze, Borca iz Jelaha, jer za njih Čelik je Čelik, nije bitan protivnik s druge strane, bitna je ljubav u srcu koja se stvorila od malih nogu. Shvatili smo da je Čelik stvarno nešto više od kluba. Oni koji nisu rođeni u ovom gradu ne mogu shvatiti tu ljubav, što smo i svjedoci u prethodnih nekoliko godina. Ipak, stotine dječaka i djevojčica koji su prošli kroz posjetu stadiona Bilino polje očitali su lekciju pojedincima(u) o ljubavi prema Čeliku.

Početkom ove sedmice ugostili smo dvije grupe, a kratku fotogaleriju posjete vam donosimo u prilogu. Sav osmijeh, radost, ljubav, aplauze, skakanje od sreće i druge emocije, jednostavno nismo mogli zabilježiti, jer i mi smo uživali u njima.

Više informacija o posjeti stadionu možete dobiti upitom na mail [email protected].



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno