Sudske klupe

NK Čelik: Odgođena glavna rasprava u predmetu protiv Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao što je javnosti poznato, zbog kršenja sporazuma o međusobnoj saradnji između Grada Zenica i NK Čelik Zenica u smislu transferiranja prikupljenih sredstava od poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje, NK Čelik Zenica je 26.05.2021. godine podnio tužbu protiv Grada Zenica.

Nakon pripremnog ročišta koje je održano 13.01.2022. godine, za 31.03.2022. zakazana je glavna rasprava koja je nekoliko dana prije održavanja odgođena jer Grad Zenica nije dostavio vještaku potrebnu dokumentaciju. Po dostavljanju dokumentacije, glavna rasprava je zakazana za 23.05.2022., međutim, iz Općinskog suda u klub je stigla obavijest kako se i ona odgađa do daljnjeg i to zbog imenovanja postupajućeg sudije na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici.

Klub će svakako obavijestiti javnost o novom terminu održavanja glavne rasprave za koju se nadamo da će konačno biti održana.

Podsjećamo, Grad Zenica je klubu dužan iznos od 319.263,09 KM s pripadajućim zakonskim kamatama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno