Sudske klupe

Grad Zenica izgubio na Općinskom sudu, bivšim vijećnicima mora isplatiti preko 60 hiljada KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije dvije godine, pred lokalne izbore, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je odlučio da vijećnicima ne isplati vijećničke paušale i naknade za period od februara do novembra 2020. godine, nakon čega je 12 vijećnika odlučilo da tuži Grad Zenicu. U tužbi su naveli da su obavljali funkciju vijećnika u Graskom vijeću Grada Zenica u mandatnom periodu od 2016. do 2020. godine, a na osnovu rezultata provedenih Lokalnih izbora 2016. godine.

Prošle sedmice, tačnije 20.5.2022. godine Općinski sud u Zenici donio je presudu u korist vijećnika i naložio Gradu Zenica da isplati ukupno preko 60 hiljada KM.

Na osnovu ove presude, odluka Fuada Kasumovića da ne isplati paušale i naknade je dodatno opteretila Budžet Grada Zenica, jer će sada vijećnicima Grad Zenica morati isplatiti i zakonske zatezne kamate, što nije ‘domaćinsko upravljanje Budžetom’, kako je često to govorio gradonačelnik Zenice.

Kompletnu presudu pročitajte OVDJE.

Osim ovog spora, protiv Kasumovića je potvrđena optužnica i u toku je suđenje za aferu “Zenicatrans“, a uskoro će početi suđenje i zbog nepoštivanja odluke Gradskog vijeća Grada Zenica i Sporazuma sa NK Čelikom. Podsjećamo da je prošle sedmice Tužilaštvo ZDK pokrenulo i istragu istragu o regulacionim planovima grada Zenice.

Autor: RADIO ZENIT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno