Nogomet

NK Čelik: Nije istina da Čelik nije aplicirao na javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik: Nije istina da Čelik nije aplicirao na javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta!- Jučer smo svjedočili obraćanju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića koji je na sjednici Gradskog vijeća rekao kako NK Čelik Zenica nije dostavio prijavu na javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta Grada Zenica za 2021. godinu.

VIDEO

Oštro demantujemo izrečene navode iz razloga što je klub 04.03.2021. Komisiji za sport Grada Zenica dostavio uredno popunjenu dokumentaciju zahtijevanu po Javnom pozivu o čemu smo i izvijestili javnost.

Podsjećamo, u skladu s potpisanim Sporazumom o saradnji između NK Čelik Zenica i Gradske uprave, Grad je bio dužan u planirane rashode za 2021. godinu uvrstiti iznose potrebne za realizaciju preuzetih obaveza iz Sporazuma: plaćanje reprograma prema Poreznoj upravi FBiH i prebacivanje uprihodovanih sredstava od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje, te klub nije bio dužan dostavljati prijave na Javni poziv.

Ipak, rukovodstvo kluba se odlučilo dostaviti prijavu na Javni poziv, upravo kako bi se spriječio bilo kakav „argument“ Gradske uprave za neispunjavanje obaveza iz Sporazuma, ali očito da to ne sprječava gradonačelnika da obmanjuje javnost i na taj način nanosi direktnu štetu ugledu kluba.

Klub će razmotriti dizanje tužbe lično protiv gradonačelnika u skladu sa članom 6 Zakon o zaštiti protiv klevete FBiH:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno