Nogomet

NK Čelik: Izvještaj o procesu deblokade računa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javnost je od ranije upoznata da rukovodstvo i menadžment NK Čelik Zenica posljednjih nekoliko mjeseci aktivno rade na zahtjevnom procesu deblokade glavnog klupskog računa koji je, podsjećamo, blokiran već 18 godina.

Deblokada računa je predstavljala jedan od glavnih motiva donošenja odluke o ispadanju u Kantonalnu ligu ZDK još 2020. godine, te je od tada primarni cilj u poslovanju Čelika i osnovna vodilja prilikom donošenja odluka na svim poljima funkcioniranja kluba.

Nakon postignutog dogovora s Gradskom upravom oko sporazumnih obaveza Grada Zenica, klub je još krajem marta ove godine krenuo u pregovore s gotovo 40 lica koji su blokirali glavni klupski račun, a sada je na pragu velikog uspjeha jer su se današnjom isplatom uspješno izmirile obaveze i prema posljednjem povjeriocu koji je postavio blokadu na račun NK Čelik Zenica.

Ovo još uvijek nije obavijest o deblokiranom računu jer još uvijek traje proces razmjene potvrda o izmirenju obaveza između sudova i banaka koji ni na koji način nije pod kontrolom kluba, ali definitivno je da ćemo svi u klubu biti u potpunosti na raspolaganju navedenim institucijama s ciljem što skorijeg okončanja ovog zahtjevnog procesa.

Također, važno je naglasiti da današnjom isplatom nisu izmirena sva klupska dugovanja, te da su prema nekim povjeriocima izvršene djelomične isplate kao preduslov za skidanje blokada uz obavezu izmirenja preostalih obaveza u narednom periodu. Također, kako je u prethodnom periodu komunicirano, klub i dalje ima obaveze prema Upravi za indirektno oporezivanje i ostalim povjeriocima koji nisu blokirali račun kluba.

Klub će u narednom periodu poslati polugodišnji izvještaj o poslovanju koji će uključivati i izvještaj o procesu deblokade računa gdje će biti predstavljene isplaćene i preostale obaveze, ali i opisane prepreke na koje su rukovodstvo i menadžment kluba nailazili u ovom procesu, kojeg smo, čvrsto vjerujemo, uspješno priveli kraju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno