Nogomet

NK Čelik eliminisao zenički Sporting u četvrtfinalu Kupa ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Zenici odigrana utakmica trećeg kola (četvrtfinale) seniorskog Kupa Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog kantona (NS ZDK) za 2022.godinu.

Sastale su se zeničke ekipe, drugoligaš NK Čelik i kantonalni ligaš NK Sporting. Utakmica je odigrana od 17,30 sati na stadionu Kamberovića polje, A teren.

Pobjedu je ostvarila, u drugom poluvremenu, favorizovana ekipa drugoligaša NK Čelik i tako se plasirala u polufinale seniorskog Kupa NS ZDK.

Rezultat: NK Čelik – NK Sporting  4:1 (0:0);

Strijelci za Čelik bili su Ali Međuseljac u 50′, Edin Durmiš u 73′, Tarik Kovać u 81′ i Besim Kolić u 87′, dok je jedini gol za Sporting postigao kapiten Danijel Akrapović u 53′;

Službena lica su bili: Glavni sudija Emsad Topalović, pomoćnici, A1 Ajdin Baručija, A2 Rifet Čamdžić, a delegat Mensur Hodžić (svi iz Zenice).

Sastavi ekipa

NK Čelik:  Emel Mlačo, Tarik Kovač, Davud Arnautović, Amar Muslić (cap), Davud Jašarević, Emir Čančar, Ervin Pašalić, Imran Džaferović, Edi Užičanin, Nedžib Sibalo, Muris Behadarević. Na klupi su bili: Adi Durmo (golman), Harun Šabić, Sulejman Salkić, Ali Međuseljac, Kenan Selimanović, Emir Karalić, Besim Kolić, Eldar Sivac, Edin Durmiš. (Glavni trener Armin Duvnjak, predstavnik kluba Kemal Islambegović);

NK Sporting: Alen Đorđević, Emin Karić, Anel Orlić, Elvis Žigonja, Ahmed Topoljak, Ismail Smailović, Derviš Sarajlić, Nermin Pašalić, Ervin Sendić, Danijel Akrapović (cap), Dženan Krajišnik. Klupa Sportinga: Eldar Alajbegović, Adi Ajanović, Haris Bašić, Harun Smajlović; (Glavni trener Albin Tuzlak, predstavnik kluba Nataša Šmitran);

Prvo poluvrijeme igralo se većinom na polovini „gostiju” ali nažalost nismo vidjeli pogodak. Čelik je odigrao prvo poluvrijeme sa kombinovanim sastavim i sa igračima sa manjom minutažom.

Na početku drugog poluvremena trener Armin Duvnjak uvodi u igru tri standardna igrača, Sulejmana Salkića, Alija Međuseljca i Eldara Sivca, umjesto Nedžiba Sibala, Davuda Jašarevića i Edija Užičanina.

Kasnije su kod ekipe Čelika u igru ušli Besim Kolić (62′) i Edin Durmiš (70′), umjesto Emira Čančara i Murisa Behadarevića.

To je ubrzo dovelo do promjene rezultata. Čelik je poveo sa 1:0 u 50′ preko mladog Alija Međuseljca.

Sporting je izjednačio na 1:1 u 53′ preko kapitena Danijela Akrapovića.

U novo vođstvo od 2:1 Čelik dovodi Edin Durmiš u 73′, a za 3:1 pogodio je Tarik Kovač u 81′.

Četvrti gol za Čelik je postigao je Besim Kolić u 87′ za konačnih 4:1 i prolaz Čelika u polufinale Kupa ZDK.

Inače, u srijedu 08.6. odigrane su dvije utakmice četvrtifinala Kupa NS ZDK, evo rezultata:

Zavidovići: NK KRIVAJA – NK VAREŠ 1:4

Jelah: FK BORAC – NK NATRON 0:0 (penali 5:3 za Borac)

(Slobodna je bila ekipa NK POBJEDA Tešanjka)

Nakon ove utakmice u Zenici, u narednim danima, slijedi izvlačenje parova polufinala seniorskog Kupa NS ZDK, a u polufinale su se plasirali Čelik, Vareš, Borac Jelah i Pobjeda iz Tešanjke.

E.Imamović

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno