Info

Njemačka otpisala BiH dug od 12,8 miliona eura

Njemačka otpisala BiH dug od 12,8 miliona eura
Njemačka otpisala BiH dug od 12,8 miliona eura
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Njemačka otpisala BiH dug od 12,8 miliona eura – Njemačka savezna vlada otpisala je Bosni i Hercegovini dug od 12,8 miliona eura.

Uvjet za otpis duga bio je da Vlada Federacije BiH i Vlada Republike Srpske investiraju 20 posto iznosa duga iz vlastitih sredstava za renaturalizaciju područja oko rudnika kod Mostara, odnosno za vodosnabdijevanje i zbrinjavanje otpadnih voda u Kostajnici.

Nakon što su oba entiteta ispunila taj uvjet omogućen je otpis duga.

Ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann pozdravila je činjenicu da je na taj način finansijska saradnja između Njemačke i BiH urodila plodom.

Doprinos zaštiti okoliša
Istakla je da 4.000 ljudi u RS-u profitiraju od novog i modernog vodosnabdijevanja i poboljšanog zbrinjavanja otpadnih voda.

Dodaje da u Federaciji BiH Njemačka renaturalizacijom područja oko rudnika kod Mostara daje važan doprinos zaštiti okoliša, ne samo u gradu nego i u cijelom donjem toku Neretve i njenom ušću u Jadransko more.

Njemačka vlada je ukupno do sada za projekte finansijske saradnje u BiH stavila na raspolaganje gotovo 800 miliona eura, saopćeno je iz Ambasade Njemačke u BiH.

Izvor: Agencije
Al Jazeera



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno