Kultura

Nikada veći interes za kupnju slika nekog umjetnika u Cabaret clubu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Nikada veći interes za kupnju slika nekog umjetnika u Cabaret clubu – Sinoć je u Cabaret clubu, u organizaciji Braće Petrović, Ivana i Andrije, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, održana prva samostalna izložba slika umjernice iz Bihaća Emire Tulek pod nazivom “RAPSODIJA BOJA”. Izložba je u okviru programa “GALERIJA”, gdje braća Petrović konstantno rade izložbe, sa slikarima iz cijele BiH ali i regiona, a cilj im je ukazati na prijeko potrebnu gradsku galeriju.
Na žalost, Emira Tulek nije mogla biti prisutna na svojoj prvoj izložbi, iako se trudila da dođe i bude sa Zeničanima, a razlog je bio opravdan, jer ima kćerku koja je invalid i zbog vremenskih neprilika, nisu smjele rizikovati da putuju. Izložbu je otvorila glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Ermina Kurevija koja je izložbu započela riječima:”
Ljubav prema slikanju i inspiraciju za slikanje, Emira zahvaljuje njenoj kćerki koja je invalid. U želji da se njih dvije zabave i da njena kćer razvije osjećaj za slikanje i da na kvalitetan način provode vrijeme zajedno, počele su slikati. Sa velikm zadovoljstvom i ponosom njena kćer slika sa pijeskom na platnu, izradi abažura od pijeska, a Emira je krenula u drugom pravcu, slikanje akrilnim bojama. Danas je to za njih dvije postala velika strast i djela se nižu jedno za drugim, pa stoga i prva izložba”.
Izložbi su prisustvovali i Zenički slikari koji su došli da podrže svoji kolegicu. Budući da je Emira amaterska slikarka, svi umjetnici su se složili da su njena djela savršena i da mnogo osjećaja i strasti “govori” iz njih. Pored Ermine, prisutnima se obratio i Zeničanin koji je slikar Emin Skomorac i iznio svoje mišljenje i najpozitivnije kritike. Emin je također i među prvima izrazio želju za kupnjom jedne slike, jer je izložba i prodajnog karaktera. Međutim, Emin nije jedini koji je kupio sliku. Braća Petrović kažu da je ovo prva izložba, od mnogih koje su organizovali, za sada jedina koja je uspjela prodati skoro polovinu izloženih djela. Važno je naglasiti, da izložba ostaje otvorena za posjete narednih 15 dana, a u prilogu pogledajte kako je sinoć bilo u Cabaret clubu
Izložba će biti i prodajnog karaktera, a Petrovići ističu da je umjetnica prilagodila cijene za svačiji džep i da će izložba trajati 15 dana


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno