Posuđeno

NGG “Za Čelik”: Skupština kluba se mora održati!

NGG “Za Čelik”: Skupština se mora održati! – Svim Čelikovcima koji su posljednjih godinu dana pratili dešavanja oko voljenog Kluba je jasno da politika na čelu s Fuadom Kasumovićem nije stala uz ideju zdravog Čelika s potpisanim reprogramom i otpisanim dugovanjima prema javnim preduzećima.

Naime, Kasumović je, umjesto ideje iza koje su stali navijači i simpatizeri, te građani grada kojeg je gradonačelnik, odabrao drugi projekat kojeg neuspješno vodi već pola godine.

Odugovlačenjem, uslovljavanjem i politiziranjem je otjerao sve kandidate za upravljanje Klubom i na taj način praktički u Upravni odbor postavio sebi podobne ljude preko kojih će, kao što je to nekada radio Muhamed Begagić – Hamko, iz sjene krojiti sudbinu Čelika. Kada je zajedno sa svojim Upravnim odborom doveo klub na korak od gašenja, javnosti je predstavio ideju o ulasku potencijalnih investitora iz Turske i Katara u strukture Čelika s kojima je nakon tri mjeseca pregovaranja navodno postignut konačan dogovor o investiranju u Klub.

Međutim, prema riječima Kasumovića, trenutna Skupština NK Čelik Zenica nije legalna, te se sam ulazak investitora ne bi odvijao preko najvišeg organa Kluba, kako je to Zakonom i uredno registrovanim Statutom previđeno, nego „preko trideset i jednog osnivača Čelika“. Prema toj logici, trenutni klupski organi Upravni i Nadzorni odbor nisu legalni jer ih je izabrala „nelegalna Skupština“, pa samim tim ni njihovo poslovanje, ali ni Pregovarački tim koji je vodio pregovore s potencijalnim investitorima nisu legalni. S druge strane, Kasumović se, baš kao i njegove kolege iz stranke iz koje je došao, očito plaši volje navijača i simpatizera Čelika, pa predlaže da njegove odluke o sudbini Čelika potvrđuje 31 čovjek koji je sudjelovao pri poslijeratnoj registraciji udruženja prije 20 godina.

Postavlja se pitanje: koji je cilj zaobilaženja trenutne Skupštine obzirom da su potencijalni investitori iz Turske trenutno jedina kakva – takva nada za spas Čelika, te bi sasvim sigurno bili prihvaćeni od strane članova Kluba ukoliko zaista imaju ozbiljne namjere, kako kaže sam Kasumović?

1.) Da li investitori žele izbjeći prezentovanje bankovne garancije članovima ili odgovore na pitanja kako zamišljaju dovoditi strane igrače i izlaziti u evropska takmičenja bez riješenih dugovanja kojima se „ne žele baviti“; kako planiraju preuzeti „70% upravljačkih prava u sportskom segmentu“; šta sadrži potpisani ugovor koji štiti Klub i ko ima pravo na protest u slučaju njegovog kršenja?

2.) Ili je ideja o zaobilasku Skupštine „finta“ koja će izazvati reakciju članova koji zahtijevaju poštivanje statuta zbog čega će investitori „koje je gradonačelnik obezbijedio“ odustati od ulaganja „jer nemaju vremena čekati na održavanje skupštine“?

Bilo kako bilo, zajedno s Robijašima smo vodili dugotrajnu i mukotrpnu borbu za usvajanje statuta, te, bez obzira šta o ovom mislili investitori iz Turske, nećemo dozvoliti da se o sudbini Kluba odlučuje u restoranima i to od strane Kasumovića koji je iskoristio Čelik za političke poene ili Nihada Perče koji unosi razdor među navijače, a da se o tome ne pitaju članovi.

Ljudi koji su uredno platili svoju članarinu će dati konačan sud o investitorima koje je Kasumović nametnuo, a ako ih Skupština izabere – mi im nećemo stajati na putu, niti ih opstruirati bez obzira što naš projekat nije zaživio. Naprotiv, zaželjet ćemo im puno uspjeha i sreće s nadom da će vratiti Čeliku stari sjaj.

Ukoliko tako bude, rado ćemo čestitati i zahvaliti se gradonačelniku „zbog kojeg su došli“, međutim, ukoliko se ispostave kao još jedno lažno obećanje i paravan za kupovinu vremena do Općih izbora 2018. godine, onoga koji ih je doveo ćemo u ovom gradu označiti kao najvećeg grobara Čelika i krivca za njegovo gašenje, jer izbjegavanje reprograma i otpisa dugovanja prema javnim preduzećima i posljednjih pola godine poslovanja Kluba, uključujući i ideju o investitorima iz Turske su zapravo – njegov projekat.

Ovakvim (ne)postupanjem, čovjek koji je za vrijeme predsjednikovanja Čelikom nagomilao dug od 1,4 mil KM, što je ujedno i najveći ostvareni gubitak za jednu godinu, se pretvorio u Sivu eminenciju Čelika, te preuzima punu odgovornost za sadašnjost i budućnost Kluba. Bit će jedini krivac za svaki Čelikov neuspjeh, poraz ili primljeni gol, kao što će biti zaslužan za sve uspjehe Kluba kojima se iskreno i od srca nadamo…

SKUPŠTINA SE MORA ODRŽATI!

zacelik.org

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem