Nogomet

NGG Za Čelik: Održan sastanak sa Predsjednikom NK Čelik Jasminom Memiševićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NGG Za Čelik: Održan sastanak sa Predsjednikom NK Čelik Jasminom Memiševićem –  Na našu inicijativu su jučer naši članovi u klupskim prostorijama održali sastanak sa novoizabranim predsjednikom gosp. Memiševićem, saopćava NGG Za Čelik.

Zaokupljen gomilom obaveza i problema koje je zatekao, i nakon cijelog dana provedenog na najdražem stadionu, ipak je za nas odvojio gotovo 4 sata svog vremena kako bismo s njim podijelili saznanja, informacije i dokumentaciju koju smo prikupili u periodu borbe za Čelik, a pogotovo za vrijeme boravka nekih naših članova u klubu.

U ugodnom razgovoru s novim predsjednikom, predali smo mu svu prikupljenu dokumentaciju koja mu može biti od pomoći: izvještaj o dugovanjima, plan sanacije, marketing ponudu, izvještaj sa pregovora s potencijalnim sponzorima, izvještaj sa sastanaka s revizorskim kućama, itd. Informisali smo predsjednika o aktuelnostima u klubu, ukazali mu na određene probleme s kojim smo se susretali, te na statutarne obaveze koje je dužan sprovesti poput raspisivanja konkursa za menadžment kluba i za revizorsku kuću koja treba izraditi detaljnu analizu i strukturu klupskih dugovanja. Predsjedniku smo objasnili način vođenja procesa učlanjenja, održavanja web stranice i ostalih aktivnosti kojima su se bavili naši članovi u radu u klubu. Nadamo se da će budući menadžment nastaviti gdje smo stali, te još više unaprijediti rad kluba u tim segmentima.

Veliki problem predstavlja činjenica da, bez obzira što je naš član bio sastavni dio Upravnog odbora u prošlom periodu, nismo imali tačne finansijske podatke iz proteklog perioda, izvještaj o licenciranju, te detalje ugovornih obaveza prema igračima iz prošle sezone što bi novom predsjedniku uvelike olakšalo dalji rad jer bi imao jasniju sliku stanja u kojem se klub nalazi. Svakako se nadamo da će u skladu sa zaduženjem Skupštine i statutarnom obavezom, bivši predsjednik Upravnog odbora gosp. Šatorović izvijestiti članstvo i klub o tim podacima.

Na kraju sastanka smo se složili u najbitnijem: da klub ima svijetlu budućnost ukoliko se okrene vrijednostima racionalnog poslovanja, racionalizacije troškova, vraćanju dugovanja, transparentnosti, dostupnosti, demokratičnosti, kvalitetnom radu s omladinskim kategorijama i kvalitetnom menadžmentu, te da na tom putu koračamo svi zajedno za dobrobit našeg Čelika koji konačno ima osnovne temelje da se vrati tamo gdje mu je i mjesto!

Gospodinu Memiševiću i ostalim članovima Upravnog odbora želimo sretan i uspješan rad u nadi da će Čeliku, zajedno sa svim Robijašima i Čelikovcima, vratiti staru slavu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno