Nogomet

Nezaustavljivi futsaleri BiH nakon drame slavili i u Sjevernoj Makedoniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezaustavljivi futsaleri BiH nakon drame slavili i u Sjevernoj Makedoniji- Futsaleri Bosne i Hercegovine pobijedili su u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvu u gostima selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 3:2 te tako potvrdili fenomenalnu formu jer su zadržali stopostotni učinak.

Naši igrači već su ranije osigurali odlazak na Evropsko prvenstvo pa za njih ova utakmica nije imala toliki rezultatski značaj.

Sesar je doveo naše igrače u vodstvo u 13. minuti te je 0:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Rangotov na otvaranju drugog poluvremena donosi izjednačenje, a onda je u samom finišu uslijedila prava drama.

Prvo je Hrkač je u 36. minuti ponovo doveo Zmajeve u vodstvo, a Ramadan je minut prije kraja meča izjednačio. Činilo se da će meč biti okončan neriješenim rezultatom, a onda je Jelić u 40. minut uz veliku sreću nakon greške domaćeg golmana postigao gol za konačnih 2:3.

BiH je prva u grupi 4 kvalifikacija za Euro s maksimalnih 15 bodova ispred drugoplasirane Srbije koja ima pet, ali i utakmicu manje. Rumunija i Sjeverna Makedonija dijele treće mjesto sa po dva boda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno