Zenica

Nezadovoljstvo mještana MZ Koprivna

Nezadovoljstvo mještana MZ Koprivna
Nezadovoljstvo mještana MZ Koprivna
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezadovoljstvo mještana MZ Koprivna- Od savjeta Mjesne zajednice Koprivna dobili smo dopis, koji potpisuje njen predsjednik Nurudin Imamović.

Dopis su uputili, kako kažu, gradonačelniku Grada Zenica, Ministarstvu energetike FBiH, generalnom direktoru Elektroprivrede, te medijima.
U dopisu iznose stav savjeta MZ Koprivna u vezi izgradnje HE Vranduk i nezadovoljstvo mještana, koje oni predstavljaju, a u vezi aktivnosti oko izgradnje HE Vranduk.

Nezadovoljstvo se ogleda u ignorantskom odnosu gradske uprave i EP BiH spram MZ Koprivna i njenih građana. Napominju da je potpisan sporazum o prijateljskom okruženju između MZ Koprivna i EP BiH, a posredstvom Gradske uprave Grada Zenica, ali nije realizovan u potpunosti i nemaju informacije da li će biti u potpunosto realizovan. Kažu da samo iz medija saznaju o aktivnostima u vezi izgradnje HE Vranduk, koje su, napominju, površne i neprovjerene.

Projekti koji još nisu do kraja realizovani i projekti za koje još nije urađena ni projektna dokumentacija, a predmet su napred navedenog sporazuma:

-Ukoričenje potoka u selu Ponirak (nema projektne dokumentacije),
-Kanalizacija u naselju Novi Vranduk (nije dovršena izgradnja),
-Kanalizacija u selu Koprivna (nije dovršena izgradnja),
-Vodovod u selu Koprivna (nije dovršena izgradnja);

Dalje u dopisu napominju zabrinutost ljudi za svoje privatne objekte, koji se nalaze u neposrednoj blizini objekata zbog infrastrukturalnih objekata (vodovod, putna komunikacija), jer postoji pretpostavka da će biti oštečeni radom teške mehanizacije na izgradnji objekta. O ovoj problematici niko nije razgovarao sa predstavnicima MZ.

Insistiraju i predlažu organizovanje zajedničkog sastanka, kojem bi prisustvovali predstavnici MZ Koprivna, predstavnici Grada Zenica, te predstavnici EP BiH na kojem bi razgovarali o napred iznešenoj problematici.

Iz MZ Koprivna se nadaju da će doći do ovog sastanka što hitnije, jer kako kažu u dopisu, da je „nezadovoljstvo stanovništva doseglo krajnju granicu i da je poruka stanovništva da u ovim okolnostina neće doći do gradnje HE Vranduk. Ako se ne odazovete ovom pozivu, snosit će te sve eventualne posljedice“-, kaže se na kraju dopisa savjeta MZ Koprivna.

E.Imamović za Zenicablog

e3c79316-5b34-4c20-a62b-4f1378bb9f27 8d9b2353-f802-41f0-8b17-ba3676121ec0

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno