Nogomet

Nermin Šabić: Imamo dobre šanse da se plasiramo u Elitni krug

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nermin Šabić: Imamo dobre šanse da se plasiramo u Elitni krug – Nakon današnjeg žrijeba koji je održan u Nyonu kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine su smješteni u grupu 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Protivnici će im biti selekcije Švicarske, Finske i Gibraltara. Selektor Nermin Šabić je prokomentarisao današnji žrijeb.

– Dobri rezultati iz prethodnih godina omogućili su nam da budemo u prvoj jakosnoj grupi što je sigurno olakšavajuća okolnost. Međutim, u drugom šeširu su također kvalitetne reprezentacije, a takva je i Švicarska koju smo izvukli.

Naša prednost može biti i to što mi imamo iskustvo učešća na završnicama Eura sa prijašnjim generacijama, dok naši protivnici to nemaju – kaže Šabić i nastavlja:

– Igrači 2005. godište su već na turniru u Hrvatskoj ove godine pokazali da imaju kvalitet. Ukoliko budu kvalitetno radili u klubovima vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za obaveze u kvalifikacijama. Smatram da imamo dobre šanse da se plasiramo u Elitni krug i održimo kontinuitet dobrih rezultata U-17 reprezentacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno