Info Uncategorized

Neodgovorna odluka Federalne TV u teškim vremenima za građane BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neodgovorna odluka Federalne TV u teškim vremenima za građane BiH – U trenutku kada je neophodno da svaki građanin bude informiran o opasnostima epidemije izazvane Korona virusom, Federalna televizija donijela je odluku da 100.000 domaćinstava NetTV PLUS u dijaspori ne mogu više gledati njihov program.

Ova odluka je donesena u trenutku jedne od najvećih zdravstvenih kriza u svijetu kada uloga medija ima posebnu težinu i odgovornost i kada gledaoci Federalne TV u dijaspori očekuju informacije iz domovine.

Nažalost, ova odluka je posljedica dogovora Federalne TV sa firmom VIP Team United iz Portugala koja je očigledno zadužena da na tržištu kao «posrednik» pribavlja eksluzivna prava na televizijske kanale iz BiH za Telekom Srbije.

United Grupi nije pružena niti mogućnost da pregovara u interesu građana BiH u dijaspori, jer se Federalna TV i VIP Team United nisu udostojili niti odgovoriti na mnogobrojne zahtjeve. Ovo je još jedna potvrda da nije postojala zainteresiranost za prodaju prava za distribuciju programa Federalne TV United Grupi, jer su svi pozivi za razgovor s nama odbijeni.

Sa žaljenjem obavještavamo javnost Bosne i Hercegovine i naše korisnike u dijaspori da nismo u mogućnosti distribuirati program Federalne TV za preko 100.000 domaćinstava platforme NetTV PLUS. United Grupa i NetTV PLUS ne snose nikakvu odgovornost za ovaj netržišni i neodgovorni postupak Federalne TV i njihovog poslovnog partnera VIP Team United.

NetTV Plus tim



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno