Nogomet

Nemila pobjednik Kupa ZDK

Nemila pobjednik Kupa ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nemila pobjednik Kupa ZDK – Finale: NK Nemila – NK Zmaj 0:0; 4:3 (Na penale). Danas u 17 sati u Nemili je igrano finale seniorskog Kupa Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog Kantona za sezonu 2015/2016, u kojem se sastali domaća ekipa Nemile i ekipa Zmaja iz Buzić Mahale kod Visokog, prvak lige ZDK za nedavno završenu sezonu.

Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 0:0, a boljim izvođenjem penala (4:3) pobjednik je ekipa Nemile.

Igrano sa stadionu u Nemili: Gledalaca oko 600. Sudije: glavni Ismet Ibrahimkadić (Tešanj). Pomoćnici: A1-Nermin Smajlović (Zenica), A-2 Eldin Hibović (Žepče), delegat: Jasmin Memišević (Breza).

Sastavi ekipa:

NK Nemila: Suljić, Čehić, Imamović, Čamdžić, Lužić Amel, Krehmić, Šabanović cap., Tufekčić, Omerdić, Skopljak, Halilović. (Trener: Enes Dedić, pomoćni trener Mirsad Kozlić);

NK Zmaj: Bešić, Delibašić, Musić, Hindija, Mulaomerovic, Karalić, Ohran, Bajrić, Čelebić, B.Hindija, Elmir Puščul. (Trener: Mirzet Hindija);

Nogometaši Nemile (bivši Bistričak), osvajanjem Kupa NS ZDK, ostvarili su najveći uspjeh u dugoj istoriji kluba. Utakmica je odigrana  po sunčanom vremenu, na lijepom stadionu, uređenom nakon poplava iz 2014.godine, pred punim tribinama na kojima je bila i veća grupa gostujućih navijaća Zmaja.

Nakon 90 minuta solidne nogometne utakmice rezultat je ostao 0:0. Igralo se, uglavnom, otvoreno od strane obje ekipe. Nemila je imala više od igre, a naročito u drugom poluvremenu.

A bilo je i prilika sa obe strane. Opisat ćemo samo neke:

-24.minut, Čehić je dobro šutirao sa 20-ak metara, ali je golman uspio skrenuti loptu u korner.

-34.minuta, Elmir Puščul je odlično šutirao sa oko 25 metara i pogodio prečku gola Nemile.

50.minut, Imamović je snažno šutirao i pogodio prečku gola gostiju.

-55.minut, dobar šut gostiju iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, golman Nemile izbija u korner.

-65.minut, Edin Skopljak fantastično šutira sa oko 22 metra i pogađa,  ponovo, prečku gostiju od koje se lopta odbila u tijelo gostujućeg golmana Bešića, a ovaj je krajnjim naporom spriječio vođstvo Nemile.

U izvođenju penala golmani su odbranili po jedan penal, a odlučujući promašaj iz penala (pogođena prečka) bio je od strane najboljeg strijelca gostiju Elmira Puščula. Golove iz penala za Nemilu su postigli: Amel Čamdžić, Amer Lužić, Edin Skopljak i Hajrudin Čehajić.

Nakon izvođenja penala nastalo je veliko slavlje nogometaša, uprave i navijača Nemile.

Za najboljeg igrača finalne utakmice stručni žiri proglasio je domaćeg nogometaša Fahira Omerdića, koji je nastupio sa brojem 14. Nogometašima Zmaja u znak sjećanja na ovu utakmicu prigodan poklon uručila je Safija Mahmić, generalni sekretar NS ZDK, dok je pobjednički pehar kapitenu Nemile, Amaru Šabanoviću, uručio Muhamed Begagić, predsjednik NS ZDK. Utakmica je protekla u fer i sportskom nadmetanju.

Sve pohvale vrijednim  organizatorima ove finalne utakmice i upravi NK Nemila, koji su uložili maksimalan napor da ugoste brojne zvanice i goste ove utakmice.

Dakle, ekipa Nemile je pobjednik Kupa ZDK za sezonu 2015-2016 i igrat će u završnici Kupa NS FBiH. Osvajač Kupa NS ZDK za prošlu sezonu bio je NK TOŠK iz Tešnja.

Dosadašnji osvajači Kupa NS ZE-DO kantona:

sezona Osvajač Mjesto
2008/09 FK Rudar Kakanj Kakanj
2009/10 NK Usora Usora
2010/11 NK Borac Jelah Jelah
2011/12 FK Rudar Zenica Zenica
2012/13 NK Natron Maglaj Maglaj

2013/14            NK Žepče                     Žepče

2014/15            NK TOŠK  Tešanj        Tešanj

2015/16            NK Nemila                   Nemila

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno