Nogomet

EURO 2016 ipak na BHRT-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

EURO 2016 ipak na BHRT-u – Evropska mreža javnih emitera (EBU) donijela je odluku da omogući Javnom televizijskom servisu Bosne i Hercegovine (BHRT) prijenos utakmica nogometnog evropskog prvenstva koje počinje u petak u Francuskoj.

BHRT i EBU su postigle dogovor u posljednjem trenutku iako državna televizija BiH duguje ovoj kompaniji više od šest miliona švicarskih franaka.

– Imali smo produktivne razgovore s BHRT-om u protekloj sedmici i drago nam je da možemo saopćiti da smo postigli dogovor. BHRT će imati pristup utakmicama Eura 2016. Situacija u BiH i dalje je kritična, ali nadamo se da će BHRT dogovoriti s vladom način otplate dugovanja koji će im osigurati samoodrživ sistem finansiranja u budućnosti – izjavila je generalna direktorica EBU-a Ingrid Deltenre.

EBU podržava BHRT u naporima da pronađe način otplate dugovanja i poziva Evropski parlament i Evropsku komisiju da daju podršku implementaciji EU standarda u bh. medije.

BHRT će nastaviti s programom barem do kraja evropskog prvenstva 10. jula, a već sutra, u četvrtak, 9. juna u 23.00 sata, u programu BHRT je specijalni koncert Davida Guette povodom evropskog prvenstva, saopćeno je iz BHRT-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno