Ljudi

Nejra Turčinović, magistar građevinarstva i kreativni autor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nejra Turčinović, magistar građevinarstva i kreativni autor – Zeničanka Nejra Turčinović (26), magistar građevinarstva još uvijek bez radnog iskustva u struci, u potrazi za poslom za koji se obrazovala radi mnogo toga vrijednog pažnje.

Nejra sebe opisuje kao organizovanu, odgovornu, maštovitu, kreativnu, sanjarku i neko je ko je veliku pažnju javnosti privukao Tefterićima. Radio se o bookmarksima sa ilustracijama poznatih ličnosti koje ona crta. Tefterići su svjetlost dana ugledali prije dvije godine.

-„Ono što radim jeste ilustracija, grafički dizajn, web programiranje i sl. Crtam od kada znam za sebe, ali prije dvije godine sam došla na ideju da spojim ugodno s korisnim i od bookmarksa napravim brend“- rekla je Nejra koja je u svojoj zamisli i uspjela.

Tefterići se mogu pogledati na web stranici www.tefteric.com, Facebook stranici Tefterić https://www.facebook.com/tefteric/ kao i na Instagram profilu @https://www.instagram.com/tefteric_bookmarks/, a dostupni su za kupiti i u Buybook d.o.o. knjižari u Sarajevu kao i u Kutcha Concept Store-u.

Ona je neko ko s radošću uči i primjenjuje nova znanja. Završila je kurs Web programiranja i zaplovila u svijet web dizajna.

-„Radila sam ilustracije za knjigu bajki „Još je jutro puno snova“ koju je izdala Gradska biblioteka Zenica. Trenutno sam i u timu Kontax d.o.o. agencije za promociju, dizajn i programiranje kao grafički i web dizajner. Također sam i član Škole fotografije, a i volontiram u biblioteci (uglavnom dječije radionice čitanja i crtanja). Volim da radim i stop motion videa koja koristim za reklamu tefterića, a i zabavu – rekla je Nejra koja svoj portofolio svako malo nadopunjuje, a koji možete pogledati na www.nejra.xyz.

-„Svaki dan čovjek nauči nešto novo, pa tako i ja. Čitam, crtam, pišem, učim. Nikada mi nije dosadno. Svaki dan treba nešto konstruktivno odraditi, nešto što se može vidjeti, osjetiti! – naglasila je Nejra koja je vječiti optimista i čiji je moto: „Radi ono što voliš, uloži svu pažnju i ljubav u to i život će postati zabavniji i lakši!“

Mnogo je stvari na koje može biti ponosna, a naročito na to što je magistrirala na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici na odsjeku Građevinarstvo u roku kao i na  tefteriće koji se prodaju i u Sarajevu u Buybooku. Veliki je uspjeh i to što je radila ilustracije za knjigu bajki „Još je jutro puno snova“ koja je promovisana u Gradskoj biblioteci na 65. rođendan biblioteke.

-„Planovi za budućnost uključuju prvenstveno pronalazak posla u struci (možda i iz oblasti IT), promovisanje Tefterića u gradu i okolini, uređivanje portfolia – saradnja s klijentima, jačanje i širenje Kontax agencije zajedno s timom kao i promovisanje i aktivnije djelovanje u Školi fotografije. Što se tiče ilustracije nastaviću crtati, imam želju napraviti autorsku slikovnicu pa i više njih“ – otkrila je Nejra.

Osim galerije fotografija, možete pogledati i ostale tefteriće na videu https://vimeo.com/320921695

Autor članka: Ajna Dedić/ZEDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno