Ljudi

FOTO: Alma Pjanić – Zeničanka koja oduševljava pletenim igračkama

FOTO: Alma Pjanić – Zeničanka koja oduševljava pletenim igračkama – Alma Pjanić (52) iz Zenice, upravni tehničar po struci, široj javnosti je poznata po svojim kreativnim radovima. Nikada nije bila zaposlena u struci ali su rukotvorine njen zaštitni znak. Alma odlično plete i hekla, a posljednjih nekoliko godina došla je na ideju da počne praviti pletene igračke, kape, šalove i dekice, te da svoje radove predstavi javnosti putem društvenih mreža. Nije pogriješila jer je javnost oduševila svojim proizvodima, a naročito pletenim igračkama koje pravi od pamučnog konca.-

„Benefit ručnog rada jeste bijeg od svakodnevnice. To me mnogo relaksira. Uvijek jedva čekam da vidim finalni proizvod koji stvaram svojim rukama i koji je unikatan“ – naglasila je Alma koja svoje proizvode prodaje ali nerijetko i poklanja.

-„Svaka roba ima svog kupca. Najvažnije je da ja te igračke radim s ljubavlju“ – napomenula je Alma kojoj treba oko 7 dana da izradi jednu veću igračku od konca.

-„Potrebno je dosta vremena jer je konac tanak, a igračke imaju dosta detalja na koje se mora paziti. Punim ih vunom ili vatelinom“ – pojasnila je Alma čije proizvode možete pogledati na Facebook profilu Pletene igračke AN https://www.facebook.com/pletene.igrackean kao i na Instagram profilu @pleteneigracke

-„U životu sve se može kad se hoće. Samo treba sabura i mudrosti . Samo polako, sve će doći na svoje mjesto“ – poručila je Alma koja svoje vještine rado prenosi i drugima putem edukacija na kreativnim radionicama pa svi oni kojima se sviđa ono što Alma radi mogu je kontaktirati putem društvenih mreža.

Cijena Bosna i Hercegovina priča o ovoj Zeničanki čije proizvode vole djeca ali i odrasli.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem