Košarka

Nedžad Muratović iz OKK Čelik MVP A1 Lige, Križanović u idealnoj petorci

Nedžad Muratović iz OKK Čelik MVP A1 Lige – Shodno naredbama svih nivoa vlasti i kriznih štabova zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini, KS BiH  je 17.3.2020.godine donio Odluku o završetku A1 lige BiH prema konačnom i zatečenom plasmanu i tabeli prikazanoj u Biltenu broj 20 od 09.3.2020.godine, (tri kola prije kraja ligaškog dijela takmičenja i bez igranja Play offa za prvaka četiri prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela sezone, nap.a.).

Prema toj Odluci prvak A1 lige za sezonu 2019/2020 je KK „Bosna Royal“ iz Sarajeva, koja se plasirala u viši rang takmičenja, Prvenstvo BiH.

Nakon toga, pored ostalog, uslijedio je i izbor najkorisnijeg igrača u ligi (MVP). Ovu laskavu titulu MVP-ja za proteklu sezonu 2019/2020 ponio je košarkaš OKK Čelik, Nedžad Muratović. Ovo je izbor redakcije BH Košarka.

Inače, Muratović je povremeni reprezentivac i bivši igrač Slobode, Ourensa i Sparsa, a protekle sezone je prešao u zenički OKK Čelik i pokazao se kao veliko pojačanje za ovaj klub. Nakon raskida ugovora sa Sparsima, odlučio se za Čelik i napravio pravi potez, preporodio Čelik, koji je u drugom dijelu igrao jako lijepo i u prosjeku davao po 22,8 poena.

Ranije smo objavili da je košarkaš OKK Čelik, Ranko Križanović, izabran u najbolju petorku A1 lige, a odabir je urađen na osnovu ukupnih statistika i indeksa tokom cijelog šampionata prema statistici KSBiH.

O tome smo objavili na linku:

https://www.zenicablog.com/ranko-krizanovic-iz-okk-celik-izabran-u-najbolju-petorku-prvenstva-a1-lige/

Sportska redakcija Zenicabloga čestita Nedžadu i Ranku na ovm laskavim priznanjima i želi im puno zdravlja, sreće i uspjeha u narednim sezonama.

E.Imamović

Foto OKK Čelik/arhiva

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]g.com
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem