Košarka

Ranko Križanović iz OKK Čelik izabran u najbolju petorku prvenstva A1 lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ranko Križanović iz OKK Čelik izabran u najbolju petorku prvenstva A1 lige – Shodno naredbama svih nivoa vlasti i kriznih štabova zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini, KS BiH  je 17.3.2020.godine donio Odluku o završetku A1 lige BiH prema konačnom i zatečenom plasmanu i tabeli prikazanoj u Biltenu broj 20 od 09.3.2020.godine, (tri kola prije kraja ligaškog dijela takmičenja i bez igranja Play offa za prvaka četiri prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela sezone, nap.a.).

Prema toj Odluci prvak A1 lige za sezonu 2019/2020 je KK „Bosna Royal“ iz Sarajeva, koja se plasirala u viši rang takmičenja, Prvenstvo BiH.

Nakon toga, između ostalog, uslijedio je izbor najbolje petorke A1 lige za sezonu 2019/20120, saopštili su iz KS BiH.

Odabir je urađen na osnovu ukupnih statistika i indeksa tokom cijelog šampionata, a u najboljoj petorci A1 lige našao se i centar OKK Čelik iz Zenice, Ranko Križanović.

Evo te najbolje petorke:

PG – plejmejker, Dinko Peljto (Bosna Royal)
SG – bek šuter,  Arijan Radan (Gen)
SF – nisko krilo,  Feđa Vuleta (Konjic)
PF – krilni centar, Aldin Đelmo (Turbina)
C – centar, Ranko Križanović (Čelik)

-Zvanično je završeno takmičenje A1 lige, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprječavanja širenja, te suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno koronavirusa (COVID-19).

OKK Čelik je tako završio sezonu na drugom mjestu sa 14 pobjeda, pet poraza i 33 boda -, objavili su na oficijelnoj stranici OKK Čelik.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno