Politika

Neđad Brkić – Saopštenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zovem se Neđad Brkić. Rođen sam 21.10.1987. godine u Zenici. Po završetku Pedagoške gimnazije u Zenici, upisujem Islamski pedagoški fakultet – odsjek Socijalna pedagogija, a isti završavam 2012. godine. Pripravnički staž sam odradio u Centru za socijalni rad u trajanju od jedne godine, a radno iskustvo također stičem i Domu za nezbrinutu djecu „Dom i porodica“, gdje sam radio na mjestu odgajatelja u trajanju od dva mjeseca. Trenutno sam nezaposlen. Politički sam aktivan od 2010. godine kao predsjednik Foruma mladih jedne od osnovnih organizacija SDP BiH Zenica, a dvije godine poslije postajem i predsjednik iste. Član sam Gradskog odbora GO SDP BiH Zenica od 2015. godine, kada sam izabran i za Sekretara GO SDP BiH Zenica.

ZAŠTO SAM SE KANDIDOVAO ZA GRADSKO VIJEĆE?
Jednostavno je, ne želim gledati sa strane kako mladi, obrazovani i perspektivni ljudi napuštaju naš grad u potrazi za boljom i svijetlijom budnoćnosti. Želim da budem dio rješenja, a ne dio problema. Ono za šta ću se zalagati ako budem izabran u Gradsko vijeće je:

ZAPOŠLJAVANJE:
-Pojednostaviti postupak, smanjiti troškove i vremenski period prilikom pokretanja obrta, otvaranja malih, srednjih i velikih preduzeća u Zenici, odnosno stvaranje pogodnije klime i boljih uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta.

SOCIJALNA ZAŠTITA:
– Jačanje socijalnih fondova i same uloge Centra za socijalni rad kako bi se pružila neophodna socijalna pomoć što većem broju socijalno ugroženih lica i porodica.
– Jačanje uloge i poboljšanje uslova za rad i drugih ustanova koje su u funkciji pružanja socijalne i humanitarne pomoći kao što su: Ustanova za zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja „Dom i porodica“, narodne kuhinje, starački domovi.
– Olakšice za socijalno ugrožena lica u korištenju usluga zdravstvene zaštite, obezbjeđenju, ako postoje uslovi, besplatnog liječenja i dobivanju lijekova na recept bez plaćanja.
– Povećanje jednokratne naknade za novorođeno dijete i povećanje dječijeg doplatka.
Ukoliko budem izabran za vijećnika u Gradskom vijeću, želim da budem vijećnik koji će biti Vaš glas, vijećnik #ZaSveNas.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno