Ostali sportovi

Nastupi mladih ragbijaša Ragbi kluba Čelik proteklog vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastupi mladih ragbijaša Ragbi kluba Čelik proteklog vikenda- Tokom proteklog vikenda mladi ragbijaši Ragbi kluba Čelik nastupili su na dva turnira.

Prvi turnir koji je organiziran u Mostaru u organizaciji Ragbi kluba “Herceg” naziva “Džudžan” kup koji je okupio mlade ragbijaše iz Splita, Dubrovnika, Mostara i Zenice u uzrastu od U8, U10, U12 i U14 godina.

Najmlađi ragbijaši do 8 godina su uživali u nadmetanju i dobroj igri, dok su malo stariji U10 ostvarili pobjedu nad ekipom Nade i ekipom Dubrovnika, selekcija U12 ostvarila je ukupan rezultat u pobjedi nad selekcijom Dubrovnika i poraz od ekipe Nade, dok je naša U14 selekcija ostvarila pobjedu nad selekcijom Dubrovnika.

Ovaj turnir je dobar pokazatelj razvoja ragbija u BIH i razvoja ragbija u Mostaru.

Drugi turnir na kojem su učestvovale naše mlade nade je odigran u Beogradu na stadion Ada ciganlija u organizaciji Ragbi Saveza Srbije, na kojem su nastupile RK Rad, RK Dinamo, RK Čelik, BRK Crvena Zvezda, RK Dorćol 1998. Ukupne rezultate pogledajte na tabeli:

Grupa A ⬇️

RK Rad – RK Dinamo 1954 39-5
RK Čelik – RK Rad 5-41
RK Dinamo 1954 – RK Čelik 0-41

Grupa B ⬇️

BRK Crvena Zvezda – RK Dorćol 1998 10-17

Plasman na drugom turniru U16 kadeta

1. RK Rad
2. RK Čelik
3. RK Dinamo 1954
4. RK Dorćol 1998
5. BRK Crvena Zvezda

Ragbi klub Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno