Ostali sportovi

Nastup juniorske reprezentacije u Istanbulu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastup juniorske reprezentacije u Istanbulu – Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će sa sarajevskog aerodroma krenuti u Istanbul, gdje bi trebali sutra nastupiti na Balkanskom prvenstvu za juniore. Odlukom selektora, na Balkansko prvenstvo putuje ukupno sedam atletičara i atletičarki, a to su: Mediha Salkić (kugla), Sara Lučić (vis), Aleksandra Roljić (400 m), Anja Čolaković (troskok), Ervin Rahmanović (60 m prepone), Maid Redžić (vis) i Nermin Štitkovac (kugla).

Vođa puta je Elvir Krehmić, a u delegaciji se nalaze treneri Mehmed Skender i Mensur Vrcić. Mladi atletičari se nalaze u dobroj formi, a skoro svi su u prethodna dva mjeseca popravljali lične rekorde i obarali su državne rekorde u disciplinama u kojim će se predstaviti na ovom takmičenju.

Pored svih problema koji su u proteklim mjesecima zadesili Tursku, predsjednik Asocijacije balkanskih atletskih federacija, dao je punu podršku organizatorima, te je rekao kako je Turska atletska federacija važan partner za Asocijaciju balkanskih atletskih federacija i da atletske federacije trebaju poslati svoje takmičare na ovo takmičenje: „Želim da vas uvjerim u ime naših domaćina da Atletski savez Turske preduzima dodatne mere predostrožnosti i da će osigurati maksimalne mjere bezbednosti. Timovi će biti bezbijedno čuvani u hotelu, kao i u dvorani. Oni će biti u pratnji policijskih vozila tokom transporta. Ovim pozivam sve balkanske federacije da pošalju svoje najbolje sportiste na Balkansko prvenstvo za juniore.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno