Politika

Nastavljaju se napadi na vijećnice SDA: Nož u gumi automobila vijećnice Zelde Dizdarević 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijećnica Stranke demokratske akcije u Vijeću grada Zenica Zelda Dizdarević pronašla je nož u gumi svog parkiranog privatnog automobila, što je prijavila nadležnoj policijskoj stanici.  Ovaj necivilizacijski čin predstavlja nastavak napada na vijećnice Stranke demokratske akcije koje su duže vrijeme izložene teroru u vijećničkim klupama, kao i javnom prostoru.

Podsjećamo da je gradonačelnik Fuad Kasumović lično sa govornice Vijeća grada rekao šefici Kluba SDA Emini Tufekčić da joj “svaka šamara traži”, a Kasumovićevi poslušnici i simpatizeri našim vijećnicama su na društvenim mrežama prijetili silovanjem.  Ove prijetnje oštro osuđujemo, ali poručujemo da nas neće pokolebati i da ćemo nastaviti ukazivati na kriminal gradonačelnika i njegovih saradnika, koji su od naše Zenice napravili grad slučaj i doveli na najniže grane nakon agresije na BiH.

Pozivamo organizacije za zaštitu ljudskih prava, a posebno prava žena, da dignu glas protiv prijetnji, zatrašivanja i nasilja nad ženama, a policiju da što prije rasvijetli i otkrije počinitelja ovog krivičnog djela.

SDA Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno