Politika

Nastavak ulaganja u cestovnu infrastrukturu gradova i općina: Potpisan ugovor o izvođenju radova na regionalnoj cesti Tešanj-Jelah

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Danijel Pašić i direktor preduzeća “Rial-Šped” d.o.o. Doboj Istok Almir Jahić potpisali su danas ugovor o izvođenju radova za LOT-1 na projektu “Izgradnja lijevih skretanja na dionici regionalne ceste R474 Tešanj-Jelah.

Vrijednost ugovora je 690.336,27 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 90 dana nakon uvođenja izvođača u posao.

Ministar Pašić je naglasio da je opredjeljenje ovog ministarstva i Vlade Zeničko-dobojskog kantona da ravnomjerno ulažu u sve jedinice lokalne samouprave, kako bi svi građani imali kvalitetne uslove za život.

– Projekti će se rješavati linearno i po stepenu prioriteta. U ovom poslu nema favorita, ne postoje lični, politički ili neki drugi elementi koji će biti važniji od onoga što je najbolje za građane našeg kantona. Dokaz tome je i ovaj projekat na regionalnoj cesti Tešanj-Jelah, koji je od velikog značaja za stanovništvo koje svakodnevno koristi ovu dionicu – rekao je ministar Pašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno