Nogomet

Nastavak aktivnosti na realizaciji projekta proširenja Trening centra Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastavak aktivnosti na realizaciji projekta proširenja Trening centra Zenica – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima i rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koje su činili Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS/FS BiH, Nihad Hodžić, Sekretar Izvršnog odbora NS/FS BiH te Alija Porča, direktor Trening centra Zenica održali su radni sastanak o više tema. 

Sekretar Izvršnog odbora Hodžić informisao je gradonačelnika Kasumovića o dosad urađenim aktivnostima po pitanju proširenja kapaciteta Trening centra, a predstavljeno je i idejno rješenje proširenja.

Gradonačelnik Fuad Kasumović naglasio je važnost ovog projekta posebno za treniranje mladih sportista.

Izgradnja sadašnjeg Trening centra koji predstavlja zajednički projekat NS/FS BiH i tada općine Zenica se pokazala kao pun pogodak. Gradska uprava želi nastaviti u tom smjeru” istakao je gradonačelnik Kasumović.      

Sagovornici su se složili da je neophodno intenzivirati pitanje rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s vlasnicima parcela koje se nalaze u obuhvatu planiranog proširenja. 

Tokom sastanka razgovarano je o održavanju stadiona Bilino polje te organizaciji kvalifikacionih reprezentativnih utakmica koje se igraju na ovom stadionu.

Rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH ukazalo je na potrebu dobre koordinacije predstavnika NK Čelik Zenica i Nogometnog saveza s ciljem besprijekorne organizacije predstojeće utakmice BiH sa Grčkom.

Igranje reprezentativnih utakmica na stadionu Bilino polje je od izuzetne važnosti za grad Zenicu. Što se tiče same pripreme uslova i organizacije kvalifikacionih utakmica imate punu podršku Gradske uprave“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.    

Nezaobilazna tema bilo je i proširenje kapaciteta južne tribine stadiona Bilino polje. U planu je nastavak aktivnosti u vezi sa izborom najboljeg idejnog rješenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno