Ostali sportovi

Naši atletičari napredovali na listi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodna asocijacija atletskih federacija, objavila je novu rang listu najboljih atletičara i atletičarki svijeta. Odmah iza Amela Tuke, naš najperspektivniji atletičar, Mesud Pezer, osvajanjem drugog mjesta na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu popeo se na 60. mjesto najboljih bacača kugle svijeta i tako ostvario napredak od 11 pozicija u odnosu na prošlosedmičnu listu.

Dušan Babić, naš atletičar koji se takmiči u utrkama na 800 i 1500 metara, ostvario je ogroman napredak na novoj IAAF rang listi. On se trenutno nalazi na 422. mjestu najboljih srednjoprugaša svijeta (800m), što predstavlja pomak od čak 114 mjesta.  U disciplini 1500 m napredovao je za dvije pozicije i sada se nalazi na 226. mjestu. Promjenu na novoj rang listi „osjetio“ je još Osman Junuzović, naš mladi atletičar koji se takmiči u disciplini 3000 metara prepone i koji je zabilježio pad za jedno mjesto (205).

Ostali bh. atletičari zadržali su svoje prethodne pozicije.  Vrijedi podsjetiti da je Amel Tuka  nakon tri mitinga, u Madridu, Monte Carlu i Bellinzoni, ostvario skok sa 42. na 11. mjesto, koje je zabilježio i na novoj rang listi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno