Politika

Naša stranka Zenica: Problemi s odvozom smeća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Naše stranke se oglasio sa saopćenjem u kojem skreću pažnju gradskih vlasti i nadležnog komunalnog preduzeća “Albe” na alarmantnu situaciju u zeničkom naselju Nova Zenica po pitanju odvoza smeća.

“Na području cijelog grada postoje problemi zbog slabe organizacije odvoza smeća, ali situacija u naselju Nova Zenica je alarmantna, jer su se oko prepunih kontejnera počele razvijati gomile smeća koje će, ako nadležni ne reaguju, uskoro postati divlja deponija. Ako tome pridodamo još tropske temperature od 40 stepeni i više, jasno je u kolikoj su opasnosti građani tog naselja”, navodi se u saopštenju.

“Podsjećamo gradske vlasti da imaju iste obaveze prema građanima naselja Nova Zenica kao i prema onima u centralnim dijelovima grada, te apelujemo na njih i na komunalno preduzeće ‘Alba’ da hitno reaguju po ovom pitanju, inače će snositi punu odgovornost za ogromne posljedice, do kojih će doći, ukoliko se nastave odnositi prema ovom problemu s nemarom”, zaključili su iz GO NS Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno