Politika

Naša stranka Zenica: Ponovit ćemo sastanak s gradonačelnikom s ciljem nalaženja najboljih rješenja za građane Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Naše stranke jučer su održali sastanak s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem s ciljem pokušaja usaglašavanja rebalansa budžeta koji Naša stranka nije podržala zbog stavki koje smatra nezakonitim.

Želimo informisati javnost da na jučerašnjem sastanku s Gradskom upravom nismo našli zajednički jezik po pitanju zakonitosti pojedinih odluka predloženih Gradskom vijeću, te je zakazan novi sastanak s Gradskom upravom za srijedu u 13 sati, čime želimo pokazati svoju volju za nastavak rada u cilju boljitka grada, ali u duhu zakona BiH.

Jedna od stavki na dnevnom redu jučerašnjeg sastanka bila je i reprogram duga Nogometnog kluba Čelik. Tokom sastanka gradonačelnik je rekao da je sredstvima koja su u budžetu planirana za reprogram duga NK Čelik morao platiti kaznu Javnom preduzeću Grijanje na osnovu Rješenja koje je izdalo Konkurencijsko vijeće a zbog uvođenja nezakonitog paušala za grijanje. Unatoč tome, rekao je i da postoje sredstva za uplatu prve rate duga za deblokadu Čelika. Naša odluka da ne podržimo rebalans stoga ni na koji način ne uslovljava otplatu Čelikovog duga, kako je to bilo u javnosti predstavljeno.

Pozivamo sve građane koji nam mogu pomoći u našim nastojanjima da poboljšamo situaciju u našem gradu da nam se jave sa svojim prijedlozima i sugestijama. Ovo se posebno odnosi na sve uposlenike Gradske uprave, koji su, prema našim saznanjima, u ovom trenutku pod velikim pritiskom, s obzirom na to da su primorani stajati iza nekih odluka za koje su i sami svjesni da nisu zakonite.

Poručujemo građanima Zenice da nećemo odustati i da nećemo iznevjeriti vaše povjerenje, a navijačima NK Čelik da se ne brinu za reprogram.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno