Politika

Naša stranka Zenica: Ostavka predsjednika Općinskog odbora, sekretara, predsjednika Kantonalnog odbora… Renić na čelu povjereništva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik Općinskog odbora Naše stranke Zenica Alan Handžić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Odbora i ove sedmice se isčlanio iz Naše stranke, saznaje Zenicablog. Prema izvorima našeg portala, Handžić je prvobitno ostavku podnio prije izbora, nezadovoljan nemogućnošću da pozitivno utiče na određene procese u lokalnom odboru ove stranke u Zenici, ali je na molbu rukovodstva stranke ostao u njoj “do rješenja nesporazuma”, do kojeg, očigledno, nije došlo.

Kontaktirali smo Handžića, ali je on odbio govoriti o razlozima ostavke, kratko kazavši da rukovodstvo stranke i svi bitni ljudi u stranci znaju zašto je pdonio ostavku i šta se događa. Handžić je ugledni građanin Zenice i njegovo imenovanje na čelo zeničkog odbora stranke je privuklo mnoge nove, uglavnom mlade i politički “neokaljane” članove, kao i značajan broj mladih, koji do sada nisu bili politički aktivni niti u jednoj stranci.

Ostavku je podnijela i Tamara Galić, sekretarka stranke u Zenici. Ranije, ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora NS (ali je ostao član stranke) je dao Esad Delibašić, nadaleko poznati univerzitetski profesor.

Osim njih, ostavke je podnijelo još nekoliko, uglavnom mlađih i obrazovanih članova Odbora, naglasivši da razlog ostavke nije rezultat izbora, nego unutarnje stanje u odboru stranke.

Nezvanično, povod za nesuglasice je ponašanje kantonalne zastupnice ove stranke Sanje Renić, koja je više puta samoinicijativno djelovala nanijevši značajno loš rejting ovoj stranci u Zenici.

Podsjećamo, Renić je u funkciji predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenica učestvovala u nečuvenom i u parlamentarnoj istoriji modernih demokratija nezabilježenom slučaju prihvatanja budžeta Grada Zenica, prije nekoliko godina. Ubrzo je glasanjem novoformirane većine smijenjena, a skupštinsku klupu u Gradskom vijeću je zamijenila onom u Kantonalnoj skupštini ZDK.

Iako niko od onih koji su podnijeli ostavke i/ili napustili našu stranku u Zenici ne žele o tome javno da govore, uglavnom svi za svoj odlazak navode nemogućnost da rukovodstvu stranke ukažu na pogubnost postupaka pomenute zastupnice po cijelu stranku.

Do ovog trenutka, Naša stranka osim na svojoj Facebook stranici Općinskog odbora Zenica nije zvanično objavila kadrovske promjene, kao ni razlog uvođenja Povjereništva u zenički Odbor.

U toj informaciji je navedeno da je “u utorak 2. februara održana Prva sjednica Povjerenstva Naše stranke Zenica kojeg čine: Sanja Renić (povjerenica), Neđad Ahmić, Medina Juhić (predsjednica Foruma mladih), Samir Aganović, Aida Klobodanović, Davud Suljić i Edin Selimović (sekretar)“.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno