Politika

Naša stranka Zenica: Gradsko vijeće protiv hidroelektrane Janjići

Naša stranka Zenica: Gradsko vijeće protiv hidroelektrane Janjići – Na sjednici Gradskog vijeća Zenice, održanoj 27. 8. 2019., na dnevnom redu je bila tačka: “Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju hidroelektrane Janjići na rijeci Bosni”. U okviru navedene tačke prof. Akif Smajlović iz Naše stranke prezentirao je vijećnicima sve negativne posljedice hidroelektrane Janjići, saopšteno je iz Naše stranke.

“Niko od vijećnika nije podržao ovu odluku, čak ni oni koji su u prošlom sazivu Vijeća bili za njenu izgradnju”, kazali su u Našoj stranci.

Naša stranka se od samog početka bori protiv navedenog projekta, te je 5. 3. 2019. godine održala javnu tribinu pod nazivom “STOP izgradnji hidroelektrane Janjići”. Tribini su prisustvovali i mještani koji gravitiraju području na kojemu je planirana izgradnja hidroelektrane kao i “Žene Krušćice”.

Podsjećamo, Vijeće je na sjednici održanoj 28. 3. 2013. godine razmatralo i donijelo “Zaključak o davanju prethodne saglasnosti za dodjelu koncesije za izgradnju hidroelektrane Janjići”. Zaključak je objavljen u Službenim novinama Federacije BiH 12. 6. 2013.

Iste godine velikom većinom Zaključak je izglasan sa 20 glasova za i pet protiv.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem