Politika

Naša stranka u Peharama

Petlja Blatuša
Petlja Blatuša
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka u Peharama – Aktivisti Naše stranke u Zenici, Sanja Renić i Haris Selimović, posjetili su Mjesnu zajednicu Pehare. Naša stranka u Zenici je u posljednje vrijeme pokrenula niz tema vezanih za infrastrukturu u Zenici, pa se na to nadovezuju i problemi Pehara.

„Predsjednik Enver Beganović toplo nas je dočekao i u ugodnom razgovoru došli smo do gorućih problema ove mjesne zajednice, svi uglavnom vezani za infrastrukturu. Izgradnja GGM ­a dovela je do zatvaranja direktnog prilaza gradu mještanima Pehara. Predsjednik je naglasio da su prije izgradnje GGM­a postojala četiri prilaza“, kazala je Sanja Renić.

„MZ Pehare, Ričice i Gračanica, obraćali su se više puta Mirsadu Helegu, direktoru Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica d.o.o. sa inicijativom da se osposobi saobraćajnica koja veže izlazni dio petlje u Blatuši, odnosno lijevi krak za novi most Ričice ­ Mljekara ­ Kanal. Ovim bi se smanjile gužve, skratila dionica puta na max 200 metara umjesto 2,0 km koliko sad zaobilaze stanovnici ovog dijela opštine. Uvođenjem autobusne linije koja bi saobraćala svakih dvadeset minuta, tri puta u sat vremena, olakšala bi se komunikacija mještana, naročito đaka, studenata i radnika“, zaključila je Renić.

„Također, postoji problem je klizište ispod crkvičkog groblja koje još nije sanirano mada je već trebalo i zastoj tog puta onemogućava komunikaciju od Pečuja, Riđića i Pehara ­ Crkvice. Inače se radi o 500m neophodne popravke mada smo poslije razgovora obišli tu dionicu i ustanovili da se cijela dionica treba rekonstruisati da bi se taj dio mogao nazvati gradskom ili prigradskom saobraćajnicom. Verostin put kao i Vrandučki put, je problem čak pet mjesnih zajednica koje su zajedno podnijele zahtjev za izradu projekta sanacije puta i izgradnje autobusnih stajališta i autobusne redovne linije, jer sad linija D. Gračanica ide magistralom, i nema mogućnosti stajanja što otežava prevoz najviše đaka koji su većinski korisnici tog prevoza“, kazao je Haris Selimović iz Naše stranke.

Brojni su problemi o kojma moramo razgovarati u kampanji koja dolazi za lokalne izbore 2016. godine. Ne smijemo zaboraviti probleme ovih naselja. Pazite, problem kanalizacionog sliva, rasvjete u mjesnim zajednicama, pristupa pogonima, poput obnovljenih pogona Zeničke industrije mlijeka, sve su to stvari koje moramo hitno riješiti na lokalnom nivou“, kazao je Selimović.

„Pehare imaju bogat društveni život zahvaljujući radu KUD-a Pehare, kao i Udruženja planinara. To su neke stvari koje pokazuju da zajednica živi, te im samo treba malo pomoći od zajednice, kako bi stvari bolje izgledale. Mi nastavljamo raditi, te sam uvjeren da će sve ovo što smo saznali biti dijelom našeg plana i programa za Zenicu 2016. godine, te se nadam nakon izbora i sa našim vijećnicima i vijećnicama u Gradskom vijeću Zenica, kako bi se glas ovih ljudi čuo u institucijama“, zaključio je Selimović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno