Politika

Naša stranka: asfaltiranje ulaza u Blatušu

Almir Ćosićkić pokrenuo inicijativu za asfaltiranje ulaza za Blatušu
Almir Ćosićkić pokrenuo inicijativu za asfaltiranje ulaza za Blatušu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka: asfaltiranje ulaza u Blatušu- Almir Ćosićkić, potpredsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Zenici, pokrenuo je inicijativu za asfaltiranje ulaza/izlaza prema prema gradskom naselju Blatuša.

„Otkad je cesta napravljena, nikada nije asfaltiran drugi sloj. Očekivalo se da će konačno u sklopu projekta Glavne gradske magistrale ti ulazi u grad Zenicu, kao i isključenje sa magistralnog puta M-17 u Radakovu (iz pravca Doboja), dobiti adekvatan asfalt, ali to se nije desilo“, kazao je Almir Ćosićkić.

„Petlja također ima problem sa odvodom, koji je milionski plaćen. Recimo samo 200 KM košta 40 stabala paulovnije, koja bi prirodno mogla upiti određenu količinu vodu. Blatuša je mnogobrojno naselje, i sigurno je da bi uređenjem te ceste, smanjili troškove za održavanje auta, koja trpe štetu zbog rupa, a i uljepšali bismo ulaz u Zenicu“, dodao je Ćosićkić.

„Kada bi se sabrao broj amortizera, krajnica, felgi, ležajeva i ostalih dijelova, koje je postojeće stanje na toj cesti uništilo, i kada bi se to pretvorilo u novac – bilo bi jasno da bi se napravile ogromne uštede za građane. Novac koji su građani davali i daju za dijelove za auta, neizmjerno je veći od onog budžetskog, dakle njihovog novca, pomoću kojeg se može sanirati taj dio puta“, zaključio je Ćosićkić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno