Nogomet

Naredna pripremna utakmica: NK Čelik Zenica – OFK Gradina Srebrenik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sutra na stadionu Bilino polje možete pogledati kvalitetnu utakmicu između NK Čelik Zenica i trenutnog prvoligaša i ekipe koja u posljednjih nekoliko godina “pravi” kvalitetne igrače koji svoju karijeru nastavljaju na premijerligaških terenima, a i inostranstvu. Utakmica počinje u 18 sati. Klub je za ovu utakmicu, kao i prethodni put, otvorio za svoje navijače zapadnu tribinu, te cijena ulaznice iznosi 2,00 KM. Naši crno-crveni momci su prethodnog vikenda nastupali na 29. memorijalnom turniru “Galib Mujčić” u Vitezu, gdje su upisali visoku pobjedu protiv NK Travnik rezultatom 4:0, te u finalu bili poraženi od FK Rudar Kakan rezultatom 2:1. Također, sedmicu prije toga, Čelik je gostovao u Jelahu protiv ekipe Borca u okviru finala Kupa ZDK. Na toj utakmici naši momci ostvarili su visoku pobjedu te postali osvajači Kupa ZDK i na taj način plasirali se u nastavak takmičenja. Ekipa Gradine je u svoje redove dovela nekoliko provjerenih i kvalitetnih pojačanja, te sigurno da će na Bilino polje doće samouvjereni i sa imperativom pobjede.

Posljednji susret između ove dvije ekipe bio je 18.05.2013. godine u okviru 29. kola Premijer lige BiH, a tom prilikom naš klub je nakon preokreta savladao Gradinu rezultatom 2-1.

Podrška publike nakon najave napada na ulazak u veći rang.

Klub nastoji racionalnim ulaganjem u 1. tim vratiti povjerenje svojih navijača u igrače, stručno osoblje i rezultate kluba. Sa 100% igračima iz Zenice i igračima koji su ponikli u Omladinskim pogonima NK Čelik Zenica, klub je u prethodne dvije godine na zelenom terenu zabilježio izuzetno kvalitetne rezultate i uspjehe. Plod rada i truda u posljednje dvije godine tek treba da se vidi, a za to je potrebna podrška navijača više nego ikada. Stoga pozivamo vas da sutra na Bilinom polju dođete u što većem broju sa vašim prijateljima, porodicom, poznanicima ili jednostavno sami. Čeliku ste potrebni više nego ikada, te da ispuni jedan od zacrtanih ciljeva, a to je ulazak u veći rang bosanskohercegovačkog nogometa, jednu stepenicu niže od mjesta gdje Čelik pripada, Premijer lige BiH.

Informacije o utakmici:

Utakmica se u srijedu 03.08.2022. godine s početkom od 18:00 sati na stadionu Bilino polje. Cijena ulaznice iznosi 2,00 KM, a iste možete kupiti na dan utakmice u kafićima naših 12. igrača i kod prodavača ulaznica neposredno prije početka utakmice.

Klub je svojim navijačima obezbijedio i Fan shop na zapadnoj tribini tokom odigravanja utakmice. Radno vrijeme Fan shop NK Čelik Zenica sutra na istočnoj tribini je od 09:00 do 13:00 sati, nakon čega će od 17:00 sati na zapadnoj tribini stadiona, Fan shop biti dostupan svim navijačima koji dođu na utakmicu. Pozivamo naše navijače da iskoriste priliku da kupe proizvode iz našeg Fan shopa, te da se učlane u klub ukoliko to do sada nisu uradili.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno