Info

Narandžasti meteoalarm: preporuke građanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje na visoke temperature zraka od 6. do 8. jula u intervalu od 13.00 do 17.00 sati. Upozorenje je izdano zbog visoke dnevne temperature zraka, kao i UV indexa, a odnosi se na područje cijele BiH.

– Očekivane temperature od 32 do 38, u srijedu na sjeveru i jugu zemlje, lokalno i do 40 stepeni – napominju iz FHMZ. FHMZ ima pravo u svakom trenutku promijeniti (dopuniti i/ili ispraviti) postavljene informacije, u cijelosti ili djelimično, u zavisnosti od razvoja vremenske situacije.

Kao zaštitu od ljetnih vrućina, ljekari navode izbjegavanje boravka na suncu kada je sunčevo zračenje najjače, nošenje odgovarajuće odjeće svijetlijih boja, kao i kapa, šešira i sunčanih naočala. Preporučuje se i prilagođavanje fizičke aktivnosti vremenskim prilikama, izbjegavanje obilnih i masnih obroka, a uzimanje što više voća, povrća i dovoljne količine tečnosti-vode i prirodnih voćnih sokova. Starijim osobama i hroničnim bolesnicima savjetuje se obavezno uzimanje propisane terapije. Pri pojavi uporne glavobolje, vrtoglavice ili povraćanja, potrebno je javiti se svom porodičnom ljekaru.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno