Zločini

Napad na Mokušnicama, tuča i napad nožem u Crkvicama, krađa u Donjoj Gračanici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Napad na Mokušnicama, tuča i napad nožem u Crkvicama, krađa u Donjoj Gračanici – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva: U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ulici Vrandučka broj 93, Grad Zenica, izvršena teška krađa u pomoćni objekat – garaža vl. M.F., gdje je otuđen bakarni kazan i kožna jakna. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

U ulici Armije BiH kod broja 80, Grad Zenica, izvršeno je KD-o nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda od strane lica B.H. i P.D., oba iz Zenice prema licima A.E. i A.A., oba iz Zenice, gdje je  A.E. zadobio lakše tjelesne povrede, dok je A.A. zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u KB zenica. Lice B.H. lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, te izvršen uviđaj od strane službenika OKP-a PU I, uz upoznavanje Kantonalnog tužioca.

U ulici 1. zeničke brigade broj 9, Grad Zenica, od strane lica Č.A. , r. 1991. godine iz Zenice, počinjeno je KD-o posjedovanjem šest PVC paketića sa sadržajem biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

U PS Crkvice se obratio malodobni O.A. , r. 2002. godine iz Zenice i prijavio ozbiljne prijetnje na život i tijelo uz upotrebu oštrog predmeta od strane nn lica u ulici Crkvice kod broja 22, Grad Zenica. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

(zbog osnova sumnje da je počinio KD-o, u ulici A. Šehida, Grad Zenica, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica B.A. , r. 1993. godine iz Zenice, gdje je ustanovljeno da se radi o duševno bolesnoj osobi, te vozilom hitne pomoći Zenica prevežen u KB Zenica, odjel NPS).

Breza

U mjestu Dolovčići, općina Breza, izvršena teška krađa u vikend kuću vl. M.A. , gdje je otuđena jedna slavina za vodu, produžni kabl od usisivača i jedna željezna štanga tzv. ćuskija. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Breza, uz upoznavanje Kantonalnog tužioca.

Tešanj

U PS Tešanj se obratio M.S. iz Tešnja, vlasnik firme doo “Saf Trans” i prijavio svog vozača H. A, r. 1985. godine iz Zavidovića da je sa tmv marke “Iveco”, reg. oznaka E89-M-157 i priključnim vozilom reg. oznaka T20-M-016 odvezao robu za Tursku, gdje je isporučio robu, naplatio uslugu prevoza u iznosu od 900 Eura, novac zadržao za sebe, a naknadno napustio kamion tako što ga je na parking prostoru u Turskoj parkirao i ostavio, te se uputio u pravcu BiH, dok sa istim ne može uspostaviti telefonski kontakt. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije, uz upoznavanje Kantonalnog tužioca, a dalji rad nastavili istražitelji PS Tešanj.

Žepče

U mjestu Golubinja, općina Žepče, izvršena krađa iz radne mašine vl. “Hunes” doo Žepče, gdje je otuđen jedan akumulator nn marke i 40 litara dizel goriva. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

U mjestu Begov Han, općina Žepče, u UO “MF”, izvršena krađa mobilnog telefona marke “Nokia” vl. O.H., r. 1971. godine iz Zenice. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

SAOBRAĆAJ

Na području ZE-DO kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su nastale lakše tjelesne povrede,dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno