Zločini

Krađa automobila iz kruga KBZ, provala u stan na Odmutu….

Policija
Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađa automobila iz kruga KBZ, provala u stan na Odmutu…. – Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ulici Odmut, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica D.Dž. iz Zenice, kojom prilikom je iz stana otuđen novac i zlatni nakit. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I

Sa parking prostora u krugu Kantonalne bolnice Zenica, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Renault Megane”, registarskih oznaka T95-J-217, vlasništvo A.H. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na parking prostoru na Kamberović polju, izvršenim legitimisanjem i pregledom policijski službenici su kod lica K.A. iz Žepča pronašli dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, a sporna materija je oduzeta i bit će predmet daljnjih vještačenja.

Visoko

U dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratio S.B., nastanjen u mjestu Gornja Zimča, te prijavio da je u toku noći od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u njegovu štalu, iz koje je tom prilikom otuđen jedan ovan i jedno janje. Od strane policijskih službenika je zaprimljena navedena prijava, te su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju teške krađe.

Kakanj

Od strane policijskih službenika je zaustavljeno i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka O28-A-705, kojim je upravljalo lice P.A. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno da isti prevozi ugalj bez potrebne dokumentacije. Vozilo je dopraćeno do pogona Separacija, Rudnika mrkog uglja „Kakanj”, gdje je izvršeno vaganje i utvrđeno da se radi o količini od 4,5 tona uglja. Sporni ugalj je predat Rudniku, dok je nad navedenim licem zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno