Zenica

Nakon vrtića, osnovnih i srednjih škola, INZ-ove preporuke i mjere stručnjaka i na fakultetima UNZE

U sjedištu Univerziteta u Zenici (UNZE) održan je sastanak predstavnika Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Kolegija rektora Univerziteta Zenica. Uz rektora UNZE dr. Damira Kukića, bili su prisutni prorektori, dekani svih fakulteta, kao i zvaničnici i profesori UNZE koji učestvuju u organizaciji rada u doba pandemije COVID-a19.

Direktor Instituta prim.dr. Senad Huseinagić je predstavio čelnicima UNZE aktuelnu epidemiološku situaciju u ZDK i BiH, trendove, kao i do sada poduzete aktivnosti Kriznog Štaba Ministarstva zdravstva ZDK i Instituta.

Kako nam je potvrdio načelnik Službe za školsku higijenu INZ-a doc.dr. Nino Hasanica, nakon što su timovi ove službe posjetili stotinjak škola u dvanaest općina Zeničko-dobojskog kantona, od danas (srijeda) će, prema planu, posjetiti i upoznati rukovodstva svih fakulteta UNZE o potrebama uspostavljanja i održavanju sistema biosigurnosti u kontekstu COVID-19 na Univerzitetu.

– Osnove primjene principa su identične, kao u osnovnim i srednjim školama. Naravno, uz uvažavanje specifičnosti nastave i objekata svakog fakulteta. Svaki fakultet, a i Univerzitet, treba imati tim svojih zaposlenika koji će brinuti da se uspostavi i provodi sistem biosigurnosti, ističe Hasanica.

Univerzitet u Zenici ima oko 5.000 studenata i zaposlenika u svim svojim organizacionim i pridruženim jedinicama i fakultetima.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: