Nogomet

Nakon sjajne polusezone u Travniku Harun Vardo se vratio na Bilino polje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon sjajne polusezone u Travniku Harun Vardo se vratio na Bilino polje- Nogometaši Čelika već mjesec dana su u trenažnom procesu, a prošlog vikenda sudjelovali su na turniru u Vitezu, gdje su osvojili prvo mjesto.

Iako su iz rukovodstva kluba najavili da neće više dovoditi pojačanja, danas su angažovali još jedno provjereno ime, koje će sigurno dosta značiti klubu u godinama koje dolaze. Riječ je o 22- godišnjem Harunu Vardi, koji se nakon godinu dana vraća u Čelik, gdje je 2019. godine i upisao debi u Premijer ligi.

Zeničanin je svoju karijeru počeo u zeničkom Rudaru, zatim je nosio dres Viteza, da bi u februaru 2019. godine potpisao za Čelik, gdje je u Premijer ligi odigrao pet utakmica za crno-crvene, ali je onda na utakmici protiv Tuzla Citiya doživio tešku povredu križnih ligamenata.

Nakon višemjesečnog oporavka Vardo je potpisao za Travnik, gdje je prošle sezone pokazao svoj kvalitete, gdje je u 19 utakmica upisao tri gola i jednu asistenciju. Vardo se najbolje snalazi na poziciji defanzivnog veznog, ali može pokriti i poziciju stopera.

Ovaj igrač sigurno će mnogo značiti za ekipu Čelika u narednoj sezoni, a narednu provjeru izabranici Pavlea Skočibušića imaju u subotu na Bilinom polju protiv Slobode iz Novog Grada, klubu koji se takmiči u 1.ligi RS-a.

Autor: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno