Zločini

Nakon napada na župnika u Kaknju pronađena ukradena imovina, u toku potraga za napadačem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 02.09.2023.godine, u 21:05 sati, Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Razbojništvo” počinjeno na štetu župnika crkve “Svetog Petra i Pavla”, u ulici Mehmeda Skopljaka, općina Kakanj. Tom prilikom, izvršilac je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate. Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Odmah nakon izvršenog uviđaja pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinioca te njegovog lišenja slobode. Također, realizirane su upute navedene u nalozima postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koje su se odnosile na vršenje potrebnih vještačenja te su obavljanji razgovora sa oštečenim licem kao i svim drugim licima koja su mogle raspolagati određenim informacijama vezanim za predmetni događaj.

Dana 28.09.2023.godine, u saradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK su, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici, za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi lice Čokara Luka, rođen 2001.godine, iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja krivičnog djela “Razbojništvo” nad župnikom crkve “Svetog Petra i Pavla” u Kaknju. Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom “Vlasništvo Župe Kakanj”.

Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara Luka, za njim je raspisana operativna potraga u cilju njegovog lociranja te lišenja slobode.

Budući da se osumnjičeno lice još uvijek nalazi u bjekstvu, Uprava policije MUP-a ZDK poziva sve građane koji imaju saznanja o kretanju ovog lica da kontaktiraju policijske službenike pozivom na broj 122 ili neposrednim obraćanjem policijskim službenicima na terenu. Također, uz saglasnost postupajućeg tužioca, a u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, objavljujemo fotografiju osumnjičenog lica.

Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno