Zločini

U Sarajevu uhapšen Luka Čokara koji je napao i opljačkao župnika u Kaknju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sarajevska policija sinoć je u 21.25 sati uhapsila Luku Čokaru (2001) iz Kaknja za kojim je bila raspisana potraga MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zbog razbojništva i napada na Žarka Vujicu, župnika crkve Sv. Petra i Pavla u Kaknju, koji se dogodio 2. septembra, potvrdio je za Faktor glasnogovornik MUP-a ZDK Elvedin Fišek.

Nakon hapšenja Čokara je predat službenicima MUP-a ZDK.

– Nakon kriminalističke obrade on će uz izvještaj biti predat tužilaštvu – rekao je Fišek.

Kako je ranije saopćio MUP ZDK, policija je prije dva dana u pretresu stambenih objekata i vozila koje koristi Čokara na području Sarajeva pronašla dio predmeta koji najvjerovatnije potječu iz razbojništva nad župnikom crkve u Kaknju. Pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom “Vlasništvo Župe Kakanj”.

Budući da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara, za njim je bila raspisana operativna potraga.

Podsjetimo, Policijskoj stanici u Kaknju 2. septembra u 21:05 sati prijavljeno je razbojništvo počinjeno na štetu župnika crkve Svetog Petra i Pavla, u ulici Mehmeda Skopljaka, općina Kakanj. Počinilac je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno