Sudske klupe

Nakon aktiviranja sprej-suzavca: T.H. na nastavi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šesnaestogodišnja T.H., učenica prvog razreda Srednje mješovite škole “Mladost” u Zenici, osumnjičena za aktiviranje pepper spreja u srijedu ujutro na času fizike, nakon saslušanja je puštena, a istraga o incidentu se još vodi. Usljed aktiviranja spreja, 13 učenica uzrasta 16 i 17 godina zatražilo je medicinsku pomoć zbog intoksikacije plinovima suzavca.

“Prvobitno je djelo bilo okvalifikovano kao krivično djelo, međutim potrebno je da se provedu dodatne istražne radnje s obzirom na različite izjave svjedoka”, rekao je Faris Sikirić, portparol MUP-a ZDK. Dio razreda tvrdi da je T.H. flašicu spreja bacila na profesoricu Đ.Dž., jedna grupa da se radilo o slučajnom incidentu, a ima i svjedoka koji su izjavili da se incident sa suzavcem dogodio iz radoznalosti.

Aida Begić, direktorica škole “Mladost” u Zenici, demantovala je da se u ovoj školi često dešavaju problemi. Učenica T.H. je prisustvovala nastavi, a eventualne sankcije bit će donesene nakon što se okonča istraga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno