Info

Najviše puše Grci i Srbi, BiH na vrhu liste

Najviše puše Grci i Srbi, BiH na vrhu nepopularne liste
Najviše puše Grci i Srbi, BiH na vrhu nepopularne liste
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najviše puše Grci i Srbi, BiH na vrhu liste- Grci i Srbi su rekorderi po broju popušenih cigareta – posljednje validne analize govore da stanovnik Grčke godišnje popuši, u prosjeku, skoro tri hiljade cigareta, a Srbin 2.924. Konzument duhana iz Bugarske popuši, u prosjeku, 2.822 cigareta godišnje, Rus 2.726, Bjelorus 2.266, a Ukrajinac 2.401 cigaretu. I BiH spada u pušačke zemlje – konzument godišnje, u prosjeku popuši 2.278 cigareta.

U “zlatnoj sredini” su Poljaci, Mađari, Hrvati, Česi, Nijemci, baltičke zemlje… Najmanje se puši na sjeveru, tačnije u Norveškoj i na Islandu, dok za Makedoniju, Vatikan, San Marino i Lihtenštajn nema podataka. Prema nekim podacima, u svijetu puši čak milijarda ljudi, a 80 posto uživalaca u duhanskim proizvodima su muškarci.

Definicija odraslih pušača podrazumijeva sve osobe starije od 15 godina – navode portali koji se bave zdravljem i zaštitom okoline.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno