Info

Najveća cijena lijekova u regionu

Zbog nepostojanja pravilnika, građani plaćaju najveću cijenu lijekova u regionu
Zbog nepostojanja pravilnika, građani plaćaju najveću cijenu lijekova u regionu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najveća cijena lijekova u regionu- Zbog nepostojanja pravilnika o načinu kontrole cijene lijekova, Bosna i Hercegovina godišnje gubi značajna novčana sredstva, a njeni građani plaćaju više cijene lijekova u odnosu na građane regiona rekao je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović tokom razgovora sa direktoricom Svjetske banke za zemlje jugoistočne Evrope i centralne Azije Elenom Goldstein i šeficom Kancelarije Svjetske banke u BiH i Crnoj Gori Tatjanom Proskurjakovom.

Ministar Osmanović je tom istakao da prilikom donošenja novog pravilnika treba voditi računa kako se on ne bi negativno reflektirao na domaće proizvođače lijekova.

“Svako radno mjesto u BiH od neprocjenjive je vrijednosti i ne smijemo dozvoliti da ishitrenim donošenjem pravilnika ugrozimo radna mjesta zaposlenih u našoj farmaceutskoj industriji”, naglasio je ministar Osmanović.

Na sastanku je stoga zaključeno da treba provesti široku raspravu koja bi uključivala sve zainteresovane strane, a kako bi se došlo do Pravilnika o kontroli cijene lijekova koji će biti u opštem interesu.

Ministar civilnih poslova Adil Osmanović založio se i za donošenje esencijalne liste lijekova na nivou Bosne i Hercegovine, a prema standardima Svjetske zdravstvene organizacije.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno