Ostali sportovi

Najveća zabava za mališane iz BiH – Počelo 11. izdanje Sportskih igara mladih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najveća zabava za mališane iz BiH – Počelo 11. izdanje Sportskih igara mladih – Plazma Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine, zvanično je počelo svoje 11. izdanje. Igre će u 2021. godini obići 45 bh. gradova te se družiti sa mališanima širom Bosne i Hercegovine dijeleći pozitivnu energiju i slaveći mnogobrojne pobjede. Sva takmičenja se, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija. Posebno zadovoljstvo će biti učešće pobjednika iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom finalu u Splitu, s obzirom da Igre u regiji ove godine slave 25 godina svog postojanja.

U prethodnih 10 godina, BH Telecom Sportske igre mladih okupile su više od 360.000 dječaka i djevojčica iz čitave BiH, a 17.000 finalista je imalo priliku učestvovati na Velikom finalnom takmičenju u Sarajevu.  Igre nastavljaju projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a. Igre su u sklopu ovog projekta organizovale online radionice pod nazivom „Zajedno kao jedan tim“ gdje mališani imaju priliku upoznati svoje sportske idole i pitati ih sve što ih zanima iz njihovog sportskog života. Gosti radionica su bili Marica Gajić, Mirsad Terzić, Marko Panić i Senjamin Burić, a mališane očekuje još mnogo iznenađenja. Specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH koji kroz projekat promoviše sportska i olimpijska načela, ali i zdrav način života.

Ovogodišnje izdanje Plazma Sportskih igara mladih počelo je takmičenjima u pojedinačnim sportovima, šahu i stonom tenisu u Bijeljini, Sarajevu i Ljubuškom, a Srebrenica je bila prvi grad gdje su odigrani košarkaški mečevi, nogometni turnir za mlađu kategoriju te Coca-Cola Cup, nogometni turnir za stariju kategoriju.

Meni je bilo fenomenalno. Igram košarku koja je moj omiljeni sport ali smo nažalost izgubili posljednju utakmicu 9:7 u okviru Kinder Joy of moving Cup-a. Došli su mi prijatelji iz Bratunca pa smo se družili, a upoznao sam i neke super drugove iz Vlasenice, rekao je Mladen Šurlan iz Srebrenice.

Posebna zabava u Srebrenici bio je nogomet u mlađoj kategoriji, a jedan od najmlađih učesnika bio je i Rean Nukić.

– Jedan sam od najmlađih učesnika danas ali dobro igram. Bilo mi je zaista sjajno i drago mi je da smo pobijedili prvu utakmicu BH Telecom Cup-a rezultatom 3:0, istakao je Rean.

Ekipe FK „Milići“, „Guber 1“ i „Kenguri“, osvojili su prva mjesta u Srebrenici u nogometu i košarci, dok su drugoplasirane ekipe „Pekam“, „Srebrenica“ i „Košarkaši“.

Nakon održanih regionalnih takmičenja po gradovima, pobjednici će učestvovati na polufinalnim turnirima organizovanim po regijama, a najbolji će imati priliku pokazati svoje sportsko umijeće na Velikom finalu u Sarajevu. Igre ove godine posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da učestvuje u sportskim takmičenjima, a zajedno sa „UEFA foundation for children“ organizuje nogometni turnir za djevojčice.

Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života kao Ivica Osim, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Eriksson, Edin Džeko, Džanan Musa, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Vedad Ibišević, Benjamin Burić, Luka i Nikola Karabatić te mnogi drugim, a u 2021. godini SIM porodici pridružio se i Karl-Heinz Rummenigge.

Prijave za učešće na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene ali je broj, zbog sigurnosti učesnika, ograničen. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.igremladih.ba. Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakoon!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno